Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

90962 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-03-08 09:13

Ostatnio czytałam wpis na blogu jednej mamy i pisała o pomelo,że na zgage w ciąży bardzo jej pomagalo,ale również i po ciąży przynosiło ulgę.

2015-03-08 09:02

Mnie też okropnie męczyła zgaga, było to coś strasznego. Piłam straszne ilości mleka, bo tylko to mi pomagało. Rennie wzięła tylko kilka razy jak już mleko nie pomagało

2015-03-08 07:55

Mnie okropnie meczyla zgaga od ok 7mc czasem.to aż spać nie mogłam ,mi mleko pomagało ale bardziej cieple niż zimne, jak i również pomagały migdały i leżenie wyżej.

2015-03-08 03:31

Ja miałam zgage praktycznie cała ciążę. W pierwszych trzech miesiącach piłam mleczko zobojetniajace kwasy żołądkowe o nazwie MALLOX bo cała reszta była za słaba. W prawdzie nie jest dobry w smaku ale zamykana oczy i przelykalam. Później do końca ciąży ssalam renni lub gaviscon.

2015-03-07 22:44

A mi np moj gin odradzil picie mleka na zgage tlumaczac ze prawdą jest, że mleko na krótko łagodzi pieczenie i ból, bo zobojętnia kwas, który z żołądka cofa się do przełyku i wywołuje zgagę. Ale po godzinie dolegliwości powracają, do tego często nasilone. Dlatego że mleko pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Podobnie jest z herbatka mietowa. Owszem jesli wypijemy na sen i uda nam sie zasnac ciagle bedziemy wierzyc ze to pomga bo nie zdarzymy doczekac sie nawrotu zgagi. Mi np pomagaja w dzien landrynki mientowe a na wieczor przed spaniem renni Jesli chodzi o inne sposoby to jeszcze siemie lniane ktore niestety u mnie powoduje odruch wymiotny :( Mzna tez 3 razy przed jedzeniem wypic herbatke z lipy slodzona np miodem zeby lepiej smakowala :)

2015-03-07 20:32

Mi osobiście najbardziej pomogło zmniejszenie porcji, wyeliminowanie cytrusów i czystych soków z diety. Oprócz tego piję dużo wody niegazowanej i śpię mając dwie poduszki pod głową. Jako „zgagowa” ciężarna czekam również na Wasze sprawdzone sposoby radzenia sobie z tą zmorą i pocieszam siebie i Was, że za parę tygodni problem sam się rozwiąże.

2015-03-07 14:31

mnie meczy baardzo tez i mleko pije, migdały gryzę i biorę rennie w ostatecznosci bo nie da się egzystowac

2015-03-07 12:40

Mnie zgaga dopadła w tym tygodniu i o dziwo pomagają mi grapefruity ;) I nawet nie wiem co j powoduje bo jednego dnia zjem kanapki i jest ok a 2 mam zgagę.