Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

90973 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-03-08 16:37

Fakt. Co ciąża to inna historia i inne dolegliwości. Moja siostra bardzo sobie ceni mleczko na zgagę dla kobiet ciężarnych, które kupuje w aptece. Może pomoże także którejś z Was?

2015-03-08 15:53

Każda ciąża jest inna ja z synkiem miałam mega zgagi które przeważnie dostawałam wieczorem i nie mogłam spać .Ja jadłam mandarynki i grejfruty oraz landrynki miętowe ale te to dopiero jak było mi na prawdę źle. Teraz w drugiej ciąży pomaga mi picie zimnego mleka i na razie nic więcej nie odkryłam

2015-03-08 11:07

Problem zgagi towarzyszył mi w zasadzie od początku ciąży. Wszystko zmieniło się jednak, gdy zmniejszyłam porcje i zaczęłam jadać częściej. Przestałam również pijać czarną herbatę i jeść mandarynki lub grejpfruty. Wówczas naprawdę problem zgagi odszedł w zapomnienie. Mój organizm sam powiedział mi jak mam funkcjonować i od tego czasu czuję się o niebo lepiej. Polecam więc koło 5-ciu posiłków dziennie, w około 3 godzinnych odstępach (ułatwia to również utrzymać jako taką figurę w ciąży :) ). Zielona herbata, melisa i woda mineralna również są niezastąpione. A na cofki... Polecam tak jak samej sobie, nauczyć się nie brać dokładek. Jeśli będziecie głodne szybciej niż 3 godziny od ostatniego posiłku, to po prostu coś przekąście. Jedzenie "do syta" zwykle kończy się niestety zgagą i ulewaniem. Wiem o czym mówię :) Ps. Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie i życzę wszystkim wszystkiego co najlepsze z okazji Naszego święta :)

2015-03-08 10:40

Mi nawet spanie wyzej nie pomaga :) co ma sie cofnac to sie musi cofnac i koniec:)

2015-03-08 10:37

Warto wlasnie spac z głową wyzej niz zwykle bo tak kwas sie dostaje do przełyku i pali zgaga . Nigdy nie mialam zgagi dopiero w ciazy poczulam co to znacyz hehe

2015-03-08 10:07

Asia a no wlasnie zalezy od tego jak zoladek trawi te wszystkie kwasy :) jeden moze miec wrazliwy i zaraz pojawia sie zgaga a inny nic nie odczuje. Mysle ze po ciazy to calkiem inny przypadek bo nikt nam tak zoladka nie gniecie :) boziu a pomyslec ze ja przed ciaza nie potrafilam wyobrazic sobie co to jest zgaga... No to w ciazy mam za wszystkie czasy :P

2015-03-08 09:41

Iza,rzeczywiście musiał być to pojedynczy przypadek :) Ja po ciąż zaczęłam jeść bardzo dużo pomelo i teraz męczy mnie czasami zgaga i pomelo mi też akurat pomaga :) Wszystko chyba zależy od organizmu po prostu :)

2015-03-08 09:22

Asiu z pomelo to pewnie jakis pojedynczy przypadek :) Bo ja jem bardzo duzo pomelo bo uwielbiam a ze jestem w ciazy to sobie go wogole nie odmawiam mimo ceny :) Niestety na nic sie mialo to na zlagodzenie zgagi jak by nie bylo jest to cytrus wiec nie mo,liwe ze pomoze na zgage :) Mi nie pomagalo a wrecz przeciwnie meczylam sie jeszcze bardziej ..