Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

91014 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-03-09 21:39

Po wodz wyjętej z lodówki to mam gwarantowane zapalenie gardła :/

2015-03-09 20:27

A no wlasnie :) czyli jednak to ze mleko na zgagenie pomaga to prawda :) juz mi sie wydaje ze lepsze od tego zimnego mleka jest zimna woda. Warto miec zawsze jedna mineralna w lodowce. Kilka lykow i od razu lepiej przynajmniej mi to troche lagodzilo. Mleko wspomaga wydzielanie sie kwasu zoladkowego a to nie skutkuje niczym jak nawrotem zgagi. Kobiety lepiej sie napijcie zimnej wody zamiast mleka :)

2015-03-09 20:21

Iza,pytałaś o mleko. Mi pomagało tylko na chwilę, obojętnie ile bym go nie wypiła. Migdały Pomagają, to prawda. Jednak, jeśli jest mega okropna zgaga to mało co pomaga.

2015-03-09 19:24

Zgagę miałam okropna zwłaszcza jak w ciagu dnia wypilam cos słodkiego np. Tymbark. A pomagala mi tylko zimna woda. Pozdrawiam

2015-03-09 18:38

No miejmy nadzieje :) narazie na to wyglada ale wiadomo na wszystkompotrzeba czasu :)

2015-03-09 18:10

W takim razie gratuluję córy :). Znając życie będzie księżniczką tatusia :).

2015-03-09 16:39

Hehe tak tak rosnie mala kobietka :) :) Smiejemy sie razem z mezem ze charakterek to ma po mnie bo wysiedziec na miejsu nie moze, zlosnica i niecierpliwa ze do 40 tc nie moze wytrzymac i juz chce wychodzic :) Oj ja tez pierwszy trymestr to jak niedzwiedz w zimie :) od lipca do wrzesnia to chodzilam do pracy wracalam po 14 i kladlam sie spac, spalam czasem do 17 - 18 wstawalam robilam mezowi kolacje myslam sie i o 20 juz z powrotem bylam w lozku :) Katar tez mam od samego ooczatku ciazy co prawda nie straszny tylko czasem nos mi zatyka . my z mezem bardzo chcielismy synka :) jak lekarz powiedzial ze dziewczynka to maz byl nieco zdziwiony i rozrzalony ale potem jskos bardziej sie lrzekonal i twierdzil ze bedzie jego oczkiem w glowie :) A zgaga to moja zmora :)

2015-03-09 16:25

Niunia989 - szczerze współczuję takich rewolucji żołądkowych : / . Czy czasem nie masz być mamą dziewczynki? Ponoć one dają nieźle do wiwatu od momentu poczęcia :) . Ja spodziewam się najprawdopodobniej chłopca (pan doktor potwierdzi swoją hipotezę ostatecznie w badaniu za miesiąc, bo już poniekąd widać jakiś dzyndzelek) i od początku ciąży nie czuję się źle. Miewałam wprawdzie zgagę i katar, a w pieszym trymestrze tylko bym spała, ale teraz (odpukać) wszystko jest w porządku.