Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

Wyprawkowy must have

Data utworzenia : 2022-12-09 16:56 | Ostatni komentarz 2024-12-17 21:25

Konto usunięte

8552 Odsłony
1005 Komentarze

Co okazało wam się niezbędne w wyprawce i bardzo przydatne po porodzie?

Będąc w ciąży nigdzie nie znalazłam takich informacji, a rzeczy na rynku jest teraz tak wiele, że niewiadomo co się tak naprawdę przyda, a co nie...

U nas niezbędna okazała się dostawka do łóżka oraz książeczki kontrastowe.

A u was?

2022-12-18 14:40

Przepraszam, mówię nazwą firmy xd tulik to otulacz, śpiworek, który blokuje też rączki :) Noworodek czuje się bezpiecznie jak w brzuszku i zdecydowanie lepiej śpi :) 

2022-12-18 11:56

A co to Tulik? Chyba jeszcze się z tym nie spotkałam xD

2022-12-17 22:13

Dla mnie must have, który polecam każdej mojej koleżance,która zostanie mamą, to TULIK. Naprawdę chyba nic więcej bym nie potrzebowała :D moja córka była bardzo"chaotyczna", a zaraz po porodzie mąż nie był fanem tulika i nie chciał,żeby wkładać w niego córkę,bo ona lubi machać rączkami,a on jej to uniemożliwia :D Po tygodniu namówiłam go,żeby włożyć ją w niego na jedną noc i od tego czasu był z nami dopóki z niego nie wyrosła :D dopóki w nim spala to potrafiła przesypiać całe noce (od 21-6). Bardzo wycisza Maluszki i sprawia,że czują się bezpiecznie :)

2022-12-17 19:19

Listę robiłam od rzeczy najpotrzebniejszych. Ostatnie punkty można pominąć. Jednak u mnie sprawdzają się, chociaż nie są to rzeczy niezbędne. Tylko takie które przydają się podczas zajmowania się dzieckiem (w moim przypadku) ;)

2022-12-17 11:17

No ja też wolałam bez poduszki karmić, było mi wygodniej 

2022-12-16 17:26

A ja jakoś z poduszki do karmienia nie korzystam. Jakoś średnio mi w niej wygodnie. Wolę trzymać mała na rękach

2022-12-16 15:39

To zależy od malucha u nas bujaczek świetnie się sprawdził chociaż trochę wytchnienia jak dziecko było w bujaczku  

2022-12-16 14:51

dwójka dzieci i jak lista była pisana pod kontem pierwszego tak nie wszytsko przy drugim dziecku sie sprawdzało tak jak przy pierwszym;)

chociażby kremy na odparzenia;) to co pomagało przy starszej nie koniecznie przy młodszej;/

przy starszej bujaczek;) przy młodszej znowu mata;)

zależy wsytzsko od maluchow;)

jednak to co sprawdziło sie przy obu to laktator - warto mieć dobry sprawdzony

podrzewacz ;) jak juz wspomniałam nam towarzyszy od wczesnych dni życia od podgrzewania mojego odciagnietego mleka po dzisiejszy czas kiedy podajemy w nocy mm a w dzień obiadki;)

sterylizator;) fjnie go mieć ułatwia życie zwłaszcza na początku;) to sprzety które ułatwiają zycie w sumie bardziej rodzicom;) mozna sie niby obejsć bez nich ale jak jest cudownie jak one jednak są;)