Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

Wyprawkowy must have

Data utworzenia : 2022-12-09 16:56 | Ostatni komentarz 2024-12-17 21:25

Konto usunięte

8558 Odsłony
1005 Komentarze

Co okazało wam się niezbędne w wyprawce i bardzo przydatne po porodzie?

Będąc w ciąży nigdzie nie znalazłam takich informacji, a rzeczy na rynku jest teraz tak wiele, że niewiadomo co się tak naprawdę przyda, a co nie...

U nas niezbędna okazała się dostawka do łóżka oraz książeczki kontrastowe.

A u was?

2022-12-16 14:24

Justyś No widzisz to wszystko jednak zależy od dziecka bo tak jak czytam twoją listę piszesz że nie wyobrażasz sobie na przykład bez bujaczka funkcjonowania A u nas bujaczek szczerze mówiąc jakoś nie specjalnie się sprawdził mały nie do końca chciał w nim spędzać czas Dostał go od chrzestnego pod choinkę więc wiadomo sprawa że próbowaliśmy używać natomiast Gdyby go nie dostał ja chyba sama od siebie nie zdecydowałabym się na taki zakup Tym bardziej że jest to gadżet naprawdę na moment ale właśnie wiele mam często na temat bujaczków wypowiada się pozytywnie i podobnie jak ty mówisz że taki sprzęt uratował jej codzienne funkcjonowanie

2022-12-16 12:09

Ja nie wyobrażam sobie wyprawki bez:

1. Inhalatora
  2. Laktatora
  3. Aspiratora do nosa
  4. Poduszki do karmienia 
  5. Podgrzewacza (korzystam z podgrzewacza starszego syna do podgrzewania wody w nocy do kaszki jak i podgrzewania przegotowanej wody  do pielęgnacji noworodka)
  6. Szumisia przy którym syn szybko zasypia ;)
  7. Przewijaka
  8. Hamaka do kąpieli 
  9. Bujaczka
  10. Chicco baby hug w którym syn śpi w ciągu dnia w salonie ;)

2022-12-16 11:52

U mnie w wyprawce zabrakło sterylizatora, a byłby na początku świetny, teraz często używam, chociaż niunia ma już 10 miesięcy :) 

Na pewno dostawka do łóżka to must have, że względu na wygodę karmienia w nocy. 

Laktator - raczej nie wyobrażam sobie bez niego macierzyństwa 

2022-12-13 21:42

No dla mnie jeszcze ten podgrzewacz byłby bardzo przydatny bo moje dziecko uwielbia takie cieplutkie mleczko w ogóle ona nie lubi zimnego jedzenia więc to jeszcze jeden ważny wyprawkowe must have

2022-12-13 14:10

Dla mnie pomocą jest organizer, komoda z przewijakiem, lampka nocna, śpiworek, gniazdko kokon, łóżeczko turystyczne, ręcznik z kapturkiem, stojak i termometr do wanienki, zawieszka do smoczka, trochę elektroniki jak laktator, sterylizator, podgrzewacz na pewno będzie potrzeby aspirator, inhalator, lubię też nasz pojemnik kosz na pieluchy...

2022-12-13 14:08

aniss, mama byc no Wasze dzieci juz sa trochę wieksze wiec ten podgrzewacz na pwno cały czas jest w użytkowaniu i własnie sprawdza się bardzo  :) ale wlasnie na kazdym etapie jest potrzebne cos innego 

2022-12-13 11:06

Oo tak, tp racja u nas laktatpr też się bardzo przydał, zwłaszcza w czasie nawału po porodzie ...

2022-12-13 07:59

Dla mnie najbardziej przydatny tak głównie do pierwszego roku życia później też ale już troszeczkę mniej był u nas po życiu to jest przede wszystkim podgrzewacz Ja na początku nie kupiłam go do wyprawki Myślałam sobie po co mi ten podgrzewacz to jest chyba zbędny gadżet najwyżej jak się okaże że będzie potrzebny kupimy w trakcie przecież będę karmić piersią nawet jeżeli tam trzeba będzie czasem wstać zagrzać jakąś wodę w środku nocy to będą sporadyczne sytuacje No i już po kilku dniach z maleństwem w domu przekonałam się że jednak podgrzewacz jest nam niezbędny i zamówiłam właśnie ten z Lovi na ten moment kiedyś w przyszłości przy kolejnym dziecku nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez podgrzewacza i tak jak dziewczyny tutaj piszą sterylizator również bardzo przydatna i przemyślana rzecz w wyprawce