Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

Wyprawkowy must have

Data utworzenia : 2022-12-09 16:56 | Ostatni komentarz 2024-12-17 21:25

Konto usunięte

8559 Odsłony
1005 Komentarze

Co okazało wam się niezbędne w wyprawce i bardzo przydatne po porodzie?

Będąc w ciąży nigdzie nie znalazłam takich informacji, a rzeczy na rynku jest teraz tak wiele, że niewiadomo co się tak naprawdę przyda, a co nie...

U nas niezbędna okazała się dostawka do łóżka oraz książeczki kontrastowe.

A u was?

2023-01-03 20:15

Cześć :) W temacie wyprawki - czy bankujecie krew pępowinową? Czytałam, że te komórki macierzyste z krwi pępowinowej mogą leczyć 80 różnych chorób. A dodatkowo przechowywanie sznura pępowiny rozszerza mozliwosci wykorzystania...Z tego, co czytałam wcale nieprawdą jest wczesne odpępnienie dziecka do pobrania materialu - to mit. A i koszt wcale nie jest taki duzy, bo potem przechowywanie to okolo 50-70 zł/m-c. Pobieracie?

Konto usunięte

2023-01-03 17:39

A mi się te sznurki podobają właśnie hehe

2023-01-03 15:34

Ten sznurek od rekawiczek jak się włoży do rękawow to całkiem spoko rozwiązanie, potem tylko naciągnąć na dłonie i jest :) 

Ja mam jeszcze takie rękawiczki dla córki bez sznurka, niby są na 6-12 mscy, ale takie większe są i bez palca, i je naciągam na rękawy kurtki i też nie ściągnie :D

2022-12-21 13:12

rekawiczki na sznurkach ;) ja obciełam bo mnei denerwował sznurek;) i rekawiczki co chwila na chodniku;) teraz troche żałuje;) hehe ale człowiek madry po czasie;)

2022-12-20 20:50

Ja taki spiworek miałam niemowlęcy, teraz mam właśnie bez tych rączek, ale rekawiczki na sznureczku też dają radę:)

2022-12-19 16:37

my właśnie mamy taki śpiworek w którym chowają się rączki więc nie potrzebujemy rękawiczek 

2022-12-19 11:23

Oj tak taki śpiworek gdzie można ukryć rączki dziecka do środka jest super. U nas też się to bardzo sprawdziło i szkoda, że córka szybko z niego wyrosła bo kupiliśmy chyba najmniejszy rozmiar a tani nie był więc już kolejnego w tym stylu nie kupowalismy 

2022-12-18 23:32

Niezbędna jest masa pieluszek muslinowych, na pewno termometr bezdotykowy, termoforek z pestkami wiśni i bujaczek :) A z rzeczy, które się sprawdziły to kokon u nas byl używany może max do 3 miesiąca.. poduszka do karmienia, ale tutaj chyba kupiliśmy po prostu złą, bo zaraz się ubiła i nie sprawdzała jak trzeba. Śpiworek do spania też był nietrafiony, bo mój synek od początku nie lubił krępowania ruchów i zdecydowanie wolał wszelkiego rodzaju kocyki np bambusowe itp �