Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2321 Wątki)

Wyprawkowy must have

Data utworzenia : 2022-12-09 16:56 | Ostatni komentarz 2024-12-17 21:25

Konto usunięte

8553 Odsłony
1005 Komentarze

Co okazało wam się niezbędne w wyprawce i bardzo przydatne po porodzie?

Będąc w ciąży nigdzie nie znalazłam takich informacji, a rzeczy na rynku jest teraz tak wiele, że niewiadomo co się tak naprawdę przyda, a co nie...

U nas niezbędna okazała się dostawka do łóżka oraz książeczki kontrastowe.

A u was?

2022-12-12 11:42

Ja tez bez laktatora to jest numer jeden na liście 

2022-12-11 20:20

Dla każdej mamy będą to inne rzeczy, ja np. nie wyobrażam sobie wyprawki bez laktatora, w pewnym momencie bez podgrzewacza. 

2022-12-11 10:40

to wsyztsko zlaezy od pewnych sytuacji jesłi mama potrzebuje zwiekszyć laktacje lub ją unormowac zapewne powie ze to laktator;) jesli karmi mm to postawi na podgrzewacz lub sterylizator;) butelki;)

u nas najlepszym urzadzeniem jest podgrzewacz;) sterylizator również sie mega sprawdza jednak nie wyobrażam sobie w nocy wstawania i grzania wody... rany aż trudno to przyznać ale pierwsze dziecko wychowywaliśmy bez podgrzewacza i przyznam ze nie wiem jak daliśmy rade;)  dla mnie niezastąpiony;D

2022-12-10 23:00

Największa zalete widzę w sterylizatorze. Bardzo fajny i pomocny sprzęt. Polecam

2022-12-10 16:23

U nas must have: przewijak, śpiworki, mata edukacyjna, karuzela, książeczki pluszowe sensoryczne, poduszka do karmienia, zabawki z pozytywką, mnóstwo pieluszek tetrowych

Przydał się bujaczek Tiny Love, mata piankowa, kokon

Nie przydały się rożki, leżaczek do wanienki.

2022-12-10 13:08

W internecie można znaleźć dużo spisów takich niezbędnych rzeczy. U nas z takich rzeczy sprawdziła się niania z funkcją monitora oddechu. Termos, karuzela z funkcją szumu. Miś szumis tak średnio się sprawdził bo szumiał cały czas i już mnie to irytowalo. A karuzela sama wyłącza się po 30 minutach. Pościel ale taka mniejsza do wózka. Bo ta normalna dopiero się przydaje jak dziecko ma z 6 miesięcy. Leżaczek, mata edukacyjna. Córka skończywszy 3 miesiące bd zaczęła się interesować mata i wszelkimi zawieszkami.

2022-12-10 10:50

U nas również przydają się wszystkie rzeczy, które wymieniła halmanowa ;)

2022-12-10 07:22

U każdego co innego może okazać się najbardziej pomocne. U mnie też dostawka była strzałem w dziesiątkę i oczywiście laktator, który był mi niezbędny przez prawie miesiąc. Świetnie sprawdził się również śpiworek, do którego można było schować rączki dziecka, żeby w nocy się nie drapało i dzięki temu spało dłużej :)