Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2298 Wątki)

Waga w ciąży

Data utworzenia : 2013-02-05 23:08 | Ostatni komentarz 2016-11-24 13:14

Redakcja LOVI

145981 Odsłony
2276 Komentarze

Prawdopodobnie nie ma ciężarnej kobiety, która choć raz nie zastanawiała się nad zmianami swojej wagi i kształtów ciała w ciąży. Przybyło za dużo kilogramów, a może za mało, do tego dochodzi obawa o pojawienie się rozstępów, o powrót po urodzeniu dziecka do wagi i formy sprzed ciąży. Podpowiadamy, ile można przytyć proporcjonalnie do wagi sprzed ciąży i jaki wpływ na przyszłą mamę i dziecko ma przyrost masy.

2015-05-08 16:44

Byłam na wynikach. Po badaniu na glukozę wynik 137,7, więc baaardzo blisko 140 (cukrzycy ciążowej). Wprawdzie lekarz stwierdził, że to nie cukrzyca i wszystko jest ok, ale nie wiem, czy nie powinnam jakoś z produktów cukrowych na jakiś czas przystopować :/. Co do mojej wagi - od początku ciąży do przodu 1,1kg, a od ostatniego miesiąca patrząc - 0,7kg do przodu, więc dosyć sporo nagle :/. Muszę się pilnować, żebym teraz nie rosła za szybko.

2015-05-08 14:47

mamula104 kupiłam chleb dla cukrzyków i nawet jest smaczny! Zobaczyłam światełko w tunelu :P też chodzę prywatnie do lekarza.

2015-05-08 13:48

dokaladnie ja pojechałam na oddzial do mojego lekarza bo wiadomo badania pod względem tej cholestazy ale jakbym poszla do niego do gabinetu tez by mi kazal brac wapno

2015-05-08 13:35

Tak mi na początku też wyszła wysypka ale na nogach, poszłam do dermatologa i powiedział, że to wina hormonów, i to co było dobre przed ciążą w ciąży może nas uczulać i tak jak Aniu mówisz pod koniec ciąży znowu może cos nam nie pasować i powodować wysypki. Dlatego wolę od razu kupić wapno niż znowu iść do dermatologa zapłacić 100 zł i dostać polecenie kupienia wapna :)

2015-05-08 13:24

kup kup pewnie 2 razy dziennie możesz pic spokojnie lepsze to niż masci bo masci mogą roznie zadzialac

2015-05-08 13:23

to samo mi lekarze powiedzieli ze ciaza to taki stan ze rozne rzeczy na nas wplywaja i nie mamy na to zadnego wpływu. i ze nawet jak bym uzywala ciagle tego samego kremu to pod koniec ciąży wlasnie on może uczulić. organizm kobiety jest zmeczony wiec roznie reaguje

2015-05-08 13:23

Więc kupię sobie dziś takie wapno. Straszna mam tą kaszkę więc mam nadzieję, że mi pomoże. Zawsze coś...

2015-05-08 13:20

pomaga pomaga po nocy mam wysypke a przez dzień nie mam. w aptece zawsze powiedzą ze nie można w ciąży ale po konsultacji z lekarzem można mi tak w aptece powiedzieli. a w szpitalu czy lekarz na wysypke czy uczulenie tylko wapno zapisują bo nic innego nie można. Ja miałam podejrzenie cholestazy ciążowej ale naszczescie wszystko wykluczyli zrobili stos badan na watrobe i enzymy wątrobowe i ta wysypka nie jest od wątroby tylko na tle uczuleniowym.