Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2298 Wątki)

Waga w ciąży

Data utworzenia : 2013-02-05 23:08 | Ostatni komentarz 2016-11-24 13:14

Redakcja LOVI

145980 Odsłony
2276 Komentarze

Prawdopodobnie nie ma ciężarnej kobiety, która choć raz nie zastanawiała się nad zmianami swojej wagi i kształtów ciała w ciąży. Przybyło za dużo kilogramów, a może za mało, do tego dochodzi obawa o pojawienie się rozstępów, o powrót po urodzeniu dziecka do wagi i formy sprzed ciąży. Podpowiadamy, ile można przytyć proporcjonalnie do wagi sprzed ciąży i jaki wpływ na przyszłą mamę i dziecko ma przyrost masy.

2015-05-12 11:03

Tylko w ciąży z tym umiarem to wiecie jak bywa, najdzie nas na coś ochota i co zrobić - przynajmniej ja nie mogłam czasami się czemuś oprzeć, jak zaczęłam jeść wafelki to poszła cała paczka w taki trans wpadłam. Potrafiłam jeść mało ale często - bardzo często. U mnie było za mało silnej woli, żeby sobie czegoś odmówić, jadłam wszystko to na co miałam ochotę i nie patrzyłam na swoją wagę usprawiedliwiając się, że jestem w ciązy i mi wolno. Niezbyt zdrowe podejście ale satysfakcjonujące :P

2015-05-12 10:07

Też polecam częstsze, ale jednak MŻ. Działa chyba najlepiej, a i nie trzeba rezygnować z różnych smakowitości.

2015-05-11 21:52

Wszystko z umiarem :) Moja waga z przed ciąż to 50kg. W pierwszej ciąży przytyłam 30 kg. ( większość została ) w drugiej tylko 8 i wszystko zgubiłam przed wyjściem ze szpitala. A co do zrzucania wagi to polecam dietę MŻ i skakankę. Moja waga nie jest idealna (70) ale pracuję nad sobą. Ograniczam jedzenie (mniej a częściej i bardziej lekko), zero słodyczy, spacery i ok. 1000 podwójnych podskoków ( 2x skok jeden obrót skakanki). Idzie powoli w dół. Liczy się wytrwałość.

2015-05-11 20:43

Ja się sobie bardziej podobam teraz...fajny większy tyłek dostałam i biuścik i moja talia - gruszka- zrobiła się ładna i pełna. Tylko po porodzie przydałoby się własnie tak jak piszesz Czaki troszkę ciałko ujędrnić, żeby nie było sflaczałe :)

2015-05-11 20:40

Czaki - zazdroszczę w takim razie możliwości pozostania z kilkoma nadprogramowymi kilogramami. Ja już przed ciążą powinnam sie odchudzać, bo ważyłam znów za dużo, ale po porodzie na pewno wezmę się za siebie, żeby wrócić do upragnionych 65kg, o 63 nie wspomnę.

2015-05-11 17:33

Ja przytyłam w ciąży 28 kg :) Jestem miesiąc po porodzie i z tych zbędnych kilogramów zostało mi 8. Ale szczerze mówiąc, nie zależy mi żeby je tracić bo zawsze byłam szczupłą osobą, a mąż wyznał mi, że jak jestem krąglejsza wyglądam lepie. Dlatego zrzucanie wagi sobie odpuściłam, a ćwiczę po to żeby ujędrnić ładnie ciało :) Zresztą robię to też dla zdrowia i lepszego samopoczucia :)

2015-05-11 12:38

nie ma cukrzycy więc jest ok :) Ja bym się cieszyła :)

2015-05-08 17:11

Asia wynik jest ok - cukrzycy napewno nie ma, więc nie rezygnuj z niczego (ja miałam wynik ponad 200)