Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2298 Wątki)

Waga w ciąży

Data utworzenia : 2013-02-05 23:08 | Ostatni komentarz 2016-11-24 13:14

Redakcja LOVI

145979 Odsłony
2276 Komentarze

Prawdopodobnie nie ma ciężarnej kobiety, która choć raz nie zastanawiała się nad zmianami swojej wagi i kształtów ciała w ciąży. Przybyło za dużo kilogramów, a może za mało, do tego dochodzi obawa o pojawienie się rozstępów, o powrót po urodzeniu dziecka do wagi i formy sprzed ciąży. Podpowiadamy, ile można przytyć proporcjonalnie do wagi sprzed ciąży i jaki wpływ na przyszłą mamę i dziecko ma przyrost masy.

2015-05-12 22:55

Hirudo jak ja Cię rozumiem! :) Ja oglądałam wczoraj zdjęcia z majówki i stwierdzam, że wyglądam jak pięcio-drzwiowa szafa :D No po prostu byłam w szoku, mój brzuch dla mnie nie wydaje się taki duży jak to wygląda na zdjęciach i moje piersi też wyglądają potężnie!:) No ale co zrobić takie są uroki ciąży :)

2015-05-12 19:18

hirudo-bonum-kamera pogrubia pamiętaj!:)nie ma co się aż tak przejmować, jeśli lekarz na to nie zwróci uwagi. Wszak na każdej wizycie kontroluje gin wage i porównuje, jakby było coś niepokojącego, to na pewno by powiedział

2015-05-12 19:11

Dziewczyny - jak z Was były takie chudzinki, to się nie dziwię, że na wszystko możecie sobie pozwolić. Ja myślałam do tej pory, że wyglądam nawet ładnie i szczupło, ale zmieniłam zdanie, gdy zobaczyłam dzisiaj film ze chrzcin mojego siostrzeńca. Teraz to Wam powiem, że się załamałam. Domyślam się, że wyglądałam grubo już przed ciążą, a teraz chudnąć mi nie wolno, ale to jednak niemiłe uczucie nagle się tak rozczarować :(. Dobrze, że chociaż na cotygodniowych zdjęciach z brzuszkiem wyglądam względnie.

2015-05-12 15:49

To tak samo jak ja :-) jestem tak w 31-32 tygodniu i ważę dokładnie 64kg i przytyłam też 11kg od początku ciąży:-))) Ale mój brzuch widać baaardzo dobrze i większość osób daje mi 9 msc- nie wiem co będzie w lipcu i ile ten brzuch urośnie jak teraz już jest taki duży :-)

2015-05-12 15:44

Ja też jem to na co mam ochotę i niczego sobie nie odmawiam. Kiedy jak kiedy ale teraz to mam immunitet i będę z niego korzystać ile się da, i nikt mi nie zwróci uwagi, że za dużo jem :D

2015-05-12 15:01

Jestem w 31 tygodniu ciąży i ważę 64 kg. Przed ciążą ważyłam 53 kg, czyli już przytyłam 11 kg. Wszyscy mówią, że gdyby nie większy brzuch to nie byłoby widać, że jestem w ciąży. Czyli te kilogramy to tylko brzuch (oczywiście maluszek i inne składniki) i więcej wody w organizmie. Zobaczymy co będzie w terminie porodu... Mam nadzieję, że tak jak było u mojej mamy szybko wrócę do formy po porodzie.

2015-05-12 14:47

ja przytyłam 16 kg - a mam nadzieje, że zrzucę po ciąży 20 kg :D Zazdroszcze każdej dziewczynie, która może sobie pozwolić na bycie bardziej okrągłą ... ja mam góralską urodę i pierwsze co to w dupe idzie. eh

2015-05-12 14:17

Ja tez jadlam bo mowilam ze w ciazy mi wolno