Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2298 Wątki)

Waga w ciąży

Data utworzenia : 2013-02-05 23:08 | Ostatni komentarz 2016-11-24 13:14

Redakcja LOVI

145983 Odsłony
2276 Komentarze

Prawdopodobnie nie ma ciężarnej kobiety, która choć raz nie zastanawiała się nad zmianami swojej wagi i kształtów ciała w ciąży. Przybyło za dużo kilogramów, a może za mało, do tego dochodzi obawa o pojawienie się rozstępów, o powrót po urodzeniu dziecka do wagi i formy sprzed ciąży. Podpowiadamy, ile można przytyć proporcjonalnie do wagi sprzed ciąży i jaki wpływ na przyszłą mamę i dziecko ma przyrost masy.

2015-05-08 10:45

Najgorsze dla mnie były te kolejki ale dobrze ze ciaza przypadla na zime to przynajmniej nie smazylam się w kolejce na upale. najgorsze jest to ze czasem trzeba było isc tylko po zwolnienie kltore zostało wypisane i trzeba było tylko wejść i wyjść a kobiety nie pozwalaly czasem albo strzelal fochami.

2015-05-08 10:34

anetka nie załamuj się, uwierz mi da się przeżyć bez lodów i większości owoców w ciąży. Ja też byłam w ciąży na diecie dla diabetyków, dalej jestem na tej diecie. A na dodatek nie mogę nabiału bo córcia ma uczulenie. anetka pomyśl sobie, że to tylko kilka miesięcy i potem będziesz mogła jeść co będziesz chciała. Najważniejszy maluszek, aby był zdrowy. Ponadto dieta diabetyków wcale nie musi być nudna i nie smaczna. Dla mnie jest to odkrywanie nowych smaków i zdrowych produktów.

2015-05-08 10:29

Aga - to u mnie zadanie położnej jest dokładnie takie samo. Co do kolejek, dzisiaj jestem 2-a, więc mam nadzieję, że względnie szybko wrócę do domu. PS. Dzisiaj dowiemy się ile kg do przodu :)

2015-05-08 07:53

Anna.Lipinska - u mnie jest to samo, wizyta ciężarnej trwa zawsze minimum 30 min :/ też czekają mnie duże kolejki, chyba że jestem 1,2 to wchodzę szybciutko :)

2015-05-07 21:00

ja chodze prywatnie do lekarza jak przychodzę to po prostu czekam w kolejce bez zapisywania czasem nawet pare godzin. i tez mój lekarz robi wszystko sam najpierw zapisuje wyniki badan w karcie ciąży i u siebie w papierach potem kaze się rozebrać i na fotel badanie i usg. a nasteonie na wage wchodzę mierzy ciśnienie i rozmaiwamy.

2015-05-07 11:31

Aga u mnie to samo to nic ze prywatnie chodzę on ma od wszytkiego polozna i ona zapisuje mierzy wypisuje zwolnienia i recepty on tylko bada

2015-05-07 11:31

a ja chodzę prywatnie, to pewnie dlatego położnej brak ;) lekarz sam wszystko robi

2015-05-07 11:25

Ja na NFZ, ale tak, to prawda położna jest typowo od papierkowej roboty, wypełniania wszystkich dokumentów, i zajmowania się takimi pierdołami jak mierzenie ciśnienia, ważenie. Wypisuje i recepty i zwolnienia - wszystko robi na ginekologa. A lekarz? bierze na fotel albo na USG i ocenia co i jak. Ot jego ciężka praca :) A położna - niczym człowiek orkiestra-jest od wszystkiego innego tj. wyręczania lekarza ze zbędnych obowiązków.