Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2298 Wątki)

Waga w ciąży

Data utworzenia : 2013-02-05 23:08 | Ostatni komentarz 2016-11-24 13:14

Redakcja LOVI

145977 Odsłony
2276 Komentarze

Prawdopodobnie nie ma ciężarnej kobiety, która choć raz nie zastanawiała się nad zmianami swojej wagi i kształtów ciała w ciąży. Przybyło za dużo kilogramów, a może za mało, do tego dochodzi obawa o pojawienie się rozstępów, o powrót po urodzeniu dziecka do wagi i formy sprzed ciąży. Podpowiadamy, ile można przytyć proporcjonalnie do wagi sprzed ciąży i jaki wpływ na przyszłą mamę i dziecko ma przyrost masy.

2015-05-14 15:19

Zgadza się każda kobieta jest inna u każdej dziecko inaczej się rozwija :) Najważniejsze, zeby dziecko dobrze się rozwijało i nasze wyniki były prawidłowe :) w pierwzej ciąży przytyłam 15-16kg jakoś tak, teraz póki co 11kg,ale zostały 2msce:) więc pewnie coś tam się zmieni, brzuch mam spory, wyglądam jakbym połknęłam piłkę -dosłownie :) (już nie mogę się doczekać sesji w ciaż - ma mi zrobić koleżanka, prześle Wam:)))))) Tak czy inaczej w pierwszej ciąży miałam zdecydowanie mniejszy brzuch, teraz wyglądam jakbym była w 9mscu i każdy mi to mówi :) ale mały też jest spory, lekarz mi powiedział, ze idzie na 4kg, więc bedzie wesoło :)

2015-05-14 15:11

Mój mały w 33 tc ważył ,7 kg także nie ma powodu do zmartwień, każde dziecko rośnie inaczej, i każda kobieta też tyje inaczej w ciąży i każdy brzuszek jest inny, nic tylko się cieszy, że tak mało przybrałaś :) Nie ma co się sugerować innymi kobietami, bo tylko nie potrzebnie się martwimy :)

2015-05-14 14:58

Jestem w 33 tygodniu i narazie przytyłam tylko 2,5 kg Martwię się ze to mało. Brzuszek mam widoczny, choć miejszy od kobiet w podobnym okresie. Wszystkie wyniki są w normie, a na ostatnim usg lekarz stwierdził że mała waży 1850.

2015-05-14 13:37

Anetko popraw mnie proszę jak się mylę :-) Jeśli dobrze rozumiem to zaszłaś w ciąże w marcu i jesteś w ok 3 miesiącu, jeśli tak to dziecko nie moze mieć 40cm długości ani ważyć 1300g, coś Ci się pomyliło :-))) Jeśli chodzi o wagę w ciąży to bywa różnie i to zależy od tego jako kobieta przechodzi ciąże. Moja bliska koleżanka do 4 miesiąca ciąży chudła zamiast tyć, dlatego,że przez te 4 miesiące codziennie wymiotowała, nie mogła praktycznie nic zjeść bo zaraz jej było niedobrze.Lekarz to nią krzyczał,a ona nie mogła sobie z tym poradzić a leki, które dostawała na mdłości i te wymioty nie pomagały....na prawdę jej współczułam. Dziecko rozwijało się prawidłowo, urodziła w 40tygodniu przez cesarkę bo w ogóle nie miała skurczy, dziewczyna urodziła się z niską wagą bo 2,2kilo ale poza tym wszystko było ok, nie ma żadnych wad rozwojowych, teraz ma 2 lata i jest większa od swoich rówieśników :-) Jak widzicie jest różnie.

2015-05-14 11:54

To ja jestem w ciężkim szoku. Od marca nie przytyłam ani grama. Mało tego co miesiąc mam mniej kilka deko a brzuch rośnie, młody ma już ponad 40 cm długości i waży ponad 1300 :P

2015-05-13 13:26

Ja do 25 tc przytyłam 5 kg. Podczas ostatniej wizyty przez miesiąc "doszło" mi ponad 3 kg (był wtedy 29 tc). Teraz jestem w 31 tc i wyraźnie czuję, że z dnia na dzień jest mnie coraz więcej. No ale cóż, jakoś nie potrafię odmówić sobie słodyczy, a zwłaszcza słodzonego mleczka z tubki. Po dwóch poprzednich ciążach nie miałam problemów z powrotem do wyjściowej wagi (49 kg) i mam cichą nadzieję, że tym razem też tak będzie. Nienormatywna, moi dziadkowie z obu stron i mama też mają góralskie korzenie. Ja odziedziczyłam po nich temperament i to, że mi w d.. ę wszystko idzie. Hirudo, ja nawet nie staję przed kamerą, a i do zdjęć niechętnie, bo wyglądam na nich jakbym ważyła 100 kg, a ważę ok. 58 kg. W lustrze też żadna u mnie rewelacja. Mamuśka, Twoje bliźniaki miały naprawdę fantastyczną wagę!

2015-05-13 13:06

Może i kamera pogrubia, ale jakoś innych tak nie pogrubiła jak mnie :P. Macie rację, że takie uroki ciąży, ale w lusterku wydaję się być sobie szczuplejsza. Mamuśka - rzeczywiście spor miałaś te bliźniaki :)

2015-05-13 00:18

Ja ostatnio oglądałam zdjęcie z poranka przed porodem. Stoję ja a pod moim brzuchem stoi starszak:) autentycznie mógłby się schować pod brzuchem taki był gigantyczny- no ale moje maluchy też kruszynkami nie były każde po prawie trzy kilo co na bliźnięta jest słuszną wagą :D