Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2331 Wątki)

Poród rodzinny

Data utworzenia : 2015-12-02 12:03 | Ostatni komentarz 2022-01-17 11:21

agnieszkanowobilska

22107 Odsłony
1451 Komentarze

Kochane mamusie,jakie macie o tym zdanie? Wasz mąż / partner był obecny przy porodzie? Chciał sam czy poniekąd zmusilyscie go do tego? Ja sobie nie wyobrażam żeby był tam razem ze mną :) ze szwagierka przy porodzie była jej mama. Jakie macie zdanie na ten temat? :)

2017-10-29 13:49

Erisia na żadne pytanie osobiste nie odpowiesz czyli nie wiem po co tu weszłas bo forum jest po to aby dzielić się doświadczeniem właśnie co oznacza powiedzenie coś tam na swoj temat a Ty jesteś tu po nic tylko piszesz ciągle to samo choć nie masz pojęcia szkoda wgl pisać z Tobą bo nie ma sensu ani nie ma po co bo żadnego doświadczenia nie opowiesz bo przecież to osobiste..... więc nie wiem po co weszłas na forum. Sama sobie zaprzeczasz nic nie piszesz o sobie tylko ciągle jedno to samo albo jakieś bzdury ustawowe bo nawet nie potrafisz napisać jaka ustawa.... a telewizja robi pranie mózgu często więc powodzenia skoro masz stamtąd informacje. Agniejeska Gabi najlepiej olać ale normalnie czasem nie da się nie odpisać na te nie wiadomo skąd wzięte dane.... źródła z kosmosu ma bo szczerze też się interesuje pewnymi sprawami i jak na razie nic takiego o czym pisze erisia nie ma miejsca

2017-10-29 13:30

Gabi ja wiem ,co wpis to mowie ze to ostatni na ktory jej odpowiadam. I napewno masz w tej kwestii racje. Ale tak na serio to nie cierpie jak ktos mowi ze wchodzi takie prawo i nie podaje do tego zrodel.

2017-10-29 13:16

agniejeska naprawdę nie ma już co odnosić się do wypowiedzi Erisi ponieważ my tu dzielimy się swoimi doświadczeniami jak już wspomniałam a nie przypuszczeniami że gdzieś się lepiej rodzi a tu że gorzej i to od osoby która no raczej nie rodziła ani tam ani tu , więc tak naprawdę może tylko odnosić się do filmików. Nawiasem mówiąc dziwię się że ktokolwiek puszcza do sieci nagranie ze swojego porodu. Erisia oczywiście możesz pisać co chcesz ale nie obrażaj nikogo bo nie każdy musi się z tobą zgadzać .

2017-10-29 12:37

Na moje nie odpowiedzialas. Dziennik ustaw? jaka ustawa? Kiedy uchwalona? Chodzi mi o prawo ktory znosi w przyszlosci plan porodow. Na codzien mialam do czynienia z ustawami wiec z checia przeczytam jeszcze jedna i zweryfikuje czy to co mowia wg ciebie w telewizji to rzeczywiscie prawda. Znasz taka piosenke tlove? "Telewizja telewizja,superwizja,schizofizja, otlumania i oglupia,telewizja, telewizja". Takze powodzenia z czerpaniem wiedzy z filmikow i telewizji. A co do porodow za granica przyjedz urodz a potem sie wypowiadaj. Ja przynajmniej zaraz bede miala cos do powiedzenia na ten temat z doswiadczenia nie z filmikow. I wtedy z checia sie z dziewczynami podziele opinia na temat porodu na zachodzie.

2017-10-29 02:39

"O proszę jak zwykle brak odpowiedzi erisia przyszła po prostu nas irytować " Odpowiem na każde pytanie, które nie dotyczy mnie osobiście. Odnośnie filmiku to zapewne pokazuje niewygodną prawdę. To znaczy jak rodzi większość kobiet, która nie ma cc. Bo mnie ten filmik zszokował. Głupia położna i koszmarny poród. Żal jej. Ciekawe jak rodzi większość kobiet w Polsce, bo że mają zazwyczaj niepotrzebnie wywoływany czy stymulowany farmakologicznie poród to już wiem. "Wnioskuję z jej wypowiedzi ,że poród na zachodzie jest ok a w Polsce be ?!?" Nie zawsze, ale bardzo często.

2017-10-29 00:47

My tu na forum dzielimy się swoimi doświadczeniami więc nie wiem o co chodzi Erisie. Wnioskuję z jej wypowiedzi ,że poród na zachodzie jest ok a w Polsce be ?!?

2017-10-29 00:36

O proszę jak zwykle brak odpowiedzi erisia przyszła po prostu nas irytować bo nic nowego nie wnosi a do tego nie ma z nią wgl konwersacji nie odpowiada na pytania a wyciąga nasze kawalki wypowiedzi z kontekstu i komentuje... szkoda czasu na nią lepiej olać ja bo serio nie wie o czym mówi.

2017-10-29 00:25

Erisia ale do tej pory, w tym wątku dyskutowalysmy na temat wenflonu, ktg, dokumentów szpitalnych, oraz zmuszania nas do rodzenia w pozycji leżącej oraz o tym czy mamy prawo i możliwość odmowienia pewnych zabiegów np. badan dopochwowych. I do tych tematów odnosiło się moje zdanie, że nijak się ma to do naszych doświadczeń.