Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Poród rodzinny

Data utworzenia : 2015-12-02 12:03 | Ostatni komentarz 2022-01-17 11:21

agnieszkanowobilska

22130 Odsłony
1451 Komentarze

Kochane mamusie,jakie macie o tym zdanie? Wasz mąż / partner był obecny przy porodzie? Chciał sam czy poniekąd zmusilyscie go do tego? Ja sobie nie wyobrażam żeby był tam razem ze mną :) ze szwagierka przy porodzie była jej mama. Jakie macie zdanie na ten temat? :)

2018-07-21 00:30

Raczej twoich to po pierwsze. Po drugie już uwagę kilka razy miałaś zwracana by nikogo nie obrażać. Ty nie masz doswiadczenia żadnego to się nie wypowiadaj na tematy o których nie masz zielonego pojęcia. Piszesz tylko poto by kogoś obrazić i zdenerwować. Nie wiem po co. Sprawia ci to przyjemność aż tak niską masz samoocene i chcesz się poczuć że jesteś od kogoś wyższa, a nie eiesz nic. Odpowiedź jak wygląda twój poród, a nie ty nie rodziłas i gowno wiesz o porodzie. Potrafisz tylko obrażać ludzi. Nic więcej. Nie potrafisz swoich wypowiedzi poprzeć konkretnymi zdarzeniami internet to nie wszystko, a ty po za tym nie masz czego do zaoferowania. Zmadrzyj dziewczyno bo ja nie mam czasu zdawać się z tobą w dyskusję. Jesteś osobą która nie ma wiedzy bezsensowne są twoje wypowiedzi. Zacznij się udzielać na tematy na które masz jakąś wiedzę. Czyli możesz porozmawiać o pogodzie bo to jest temat na twoim poziomie bo o porodach nie masz zielonego pojęcia. Redakcjo lovi. Erisia znowu zaczęła obrażać inne dziewczyny. Proszę o kolejną interwencje. Jak dalej będzie obrażać inne dziewczyny czy mi to na pewno będą sypaly się dalsze komentarze. Ja nie pozwole by ktos kto nie ma wiedzy jeździł po mnie. Na temat porodu mam więcej do powiedzenia bo ja rodzilam i nie muszę oglądać internetowych filmików by wiedzieć jak wygląda poród bo wiem jak on wyglada i co się dzieję podczas porodu. Ja tu wymieniam się z dziewczynami doswiadczeniem, a erisia tylko nas obraża. To tej osoby dalej nie dociera, że ma nie obrażać nas i dalej to robi.

2018-07-20 22:29

@aneta7734 Na tym forum najwięcej bezsensownych wypowiedzi jest twojego autorstwa. Radzę ci zobaczyć wpierw porody rodzinne (te naturalne, a nie szpitalne) i dopiero wtedy się wypowiadać.

2018-07-20 22:07

Najlepiej niech dziecko się patrzy w krocze kobiety niech odbierze poród i odetnie pepowine. Jest to śmieszne. Ale tylko ten ma takie podejście co nigdy nie rodził. Także mogę się tylko pośmiać z bezsensownych wypowiedzi.

2018-07-20 20:24

Nie wiem czy spokój kobiety podczas porodu łączy się z reakcją dzieci na porod. jednak jestem zdania jak dziewczyny, że takie widoki nie są dla dzieci

2018-07-20 18:21

"Poród jest wyjątkowy. Ale nie dla dzieci. Dla dzieci może być to tragiczny widok i nie wie co się dzieję. Więc jest to przegecie żeby dzieci były podczas porodu obecne." Jeśli kobieta jest świadoma porodu, tego co się z nią dzieje i zachowuje spokój, to nie ma obaw co do reakcji dzieci. Szczególnie poród w wodzie jest najlepszy jako poród rodzinny.

2018-07-19 23:13

Miałam nie pisać. Ale ja jestem tego zdania, że dzieci nie powinny oglądać porodu. Poród jest wyjątkowy. Ale nie dla dzieci. Dla dzieci może być to tragiczny widok i nie wie co się dzieję. Więc jest to przegecie żeby dzieci były podczas porodu obecne.

2018-07-19 22:38

"Tatuś powinien być razem z tobą na porodówce . Są tacy którzy nie chcą ,szczerze nie rozumiem dlaczego (strach) a najbardziej wytrwalsi trafiają razem z tobą na ta właśnie sale . I są z tobą od początku do końca ." Uważam, że partner powinien być drugą najważniejszą osobą podczas porodu, a wiadomo że w szpitalach tak nie jest. Dlatego właśnie znacznie więcej kobiet powinno rodzić w domach, gdzie słowa "poród rodzinny" znaczą to co powinny. W szpitalu porody rodzinne zazwyczaj nie istnieją. Poród to jest coś na tyle pięknego, że nawet dzieci mogą go obserwować. Naturalny poród to nie jest coś z czym należy się kryć. No chyba że kobieta chce rodzić sama, ale sama oznacza również bez lekarzy czy położnych.

2018-07-19 10:25

Przy moim porodzie był ze mną narzeczony i nie wyobrażam sobie gdyby miało go tam zabraknąć . To jest cudowny moment w życiu który warto przeczyć wspólnie . Twój partner to wspaniałe wsparcie dla ciebie w takim monecie i uważam ze każdy Tatuś powinien być razem z tobą na porodówce . Są tacy którzy nie chcą ,szczerze nie rozumiem dlaczego (strach) a najbardziej wytrwalsi trafiają razem z tobą na ta właśnie sale . I są z tobą od początku do końca .