Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Poród rodzinny

Data utworzenia : 2015-12-02 12:03 | Ostatni komentarz 2022-01-17 11:21

agnieszkanowobilska

22129 Odsłony
1451 Komentarze

Kochane mamusie,jakie macie o tym zdanie? Wasz mąż / partner był obecny przy porodzie? Chciał sam czy poniekąd zmusilyscie go do tego? Ja sobie nie wyobrażam żeby był tam razem ze mną :) ze szwagierka przy porodzie była jej mama. Jakie macie zdanie na ten temat? :)

2018-07-19 10:18

Ja te wypowiedzi pomijam, podobnie z resztą jak w innym wątku, czytam wszystkie pozostałe i w stosunku do nich coś odpisuję.

2018-07-19 00:20

Masz rację. Najlepiej omijać jej komentarze i czytać pozostałe. Nie potrzebne są nam tu spiecia i psucia atmosfery, która tu jest świetna. Lepiej nie czytać i nie wdawać się z nią w dyskusje bo to do niczego nie prowadzi, a tylko atmosfera się przez jej wypowiedzi psuje.

2018-07-18 21:28

Ja po prostu pomijam te komentarze w tym czy w innym wątku. Nic nie wiem o Erisia84, czy rodziła, ile razy, czy sn czy cc. Nie wiem skąd te wypowiedzi, bo chyba nie z własnego doświadczenia.

2018-07-18 17:49

Erisia swoją wypowiedzią obrazolas wiele kobiet. Nie rodzilas to się nie wypowiadaj. Nie siej zamentu teraz w tym wątku.

2018-07-18 17:14

Mój mąż byl ze mną podczas porodu, z czego się bardzo cieszę. Podawał mi właśnie wode, bo najlepiej skurcze znosiłam na kolanach przy łóżku porodowym i nie myślałam nawet o tym żeby się przemieszczać do szafki gdzie stała woda, bo w tej pozycji było mi najlepiej.

2018-07-18 15:08

Poród rodzinny w szpitalu to w 90 procentach przypadków jakaś kpina. Wystarczy że jakaś bliska osoba stoi lub siedzi koło rodzącej i od razu poród nazywa się rodzinny? To śmiech na sali. Poród rodzinny kojarzy się z czymś pięknym, naturalnym i właśnie rodzinnym, a nie jakaś sala szpitalna, lekarze i położne. Zresztą co robi taki facet (lub inna osoba) podczas porodu rodzinnego? Wsparcie psychiczne, masaż, ścieranie potu, bycie adwokatem rodzącej? Partner powinien wspierać aktywnie kobietę, to znaczy chociażby pomagać przy pozycjach wertykalnych, bo nie ma nic bardziej żenującego niż leżąca kobieta, którą partner (lub ktoś inny) trzyma za rękę "Poda wodę do picia lub cokolwiek innego co będziesz potrzebowała" A dlaczego ma podawać? Czy rodząca jest niepełnosprawna? Przecież w porodzie ruch jest właśnie zalecany. Nie ma nic głupszego niż rodzenie na leżąco. Właśnie chodzenie, wstawanie, zmiana pozycji to najlepsze co można robić podczas porodu.

2018-07-18 14:55

Oj przydaje się mąż na sali porodowe. Poza wsparciem emocjonalnym i tym jak bardzo zbliża to małżonków do siebie to mąż jest także taką pomocą 'techniczną' na sali porodowej. Poda wodę do picia lub cokolwiek innego co będziesz potrzebowała Ty lub położna (dobrze żeby wiedział co gdzie spakowałaś do torby i co jak wygląda, np podkłady).

2018-07-18 14:52

A u mnie jeśli mąż będzie chciał być obecny to mu nie zabronie, ale jeśli nie to też nie będzie mi jakoś przykro z tego powodu. Zawsze to spokój na porodówce będzie :)