Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2328 Wątki)

Pierwsze oznaki ciąży - poznaj je!

Data utworzenia : 2018-04-08 22:12 | Ostatni komentarz 2024-01-25 14:20

Konto usunięte

79503 Odsłony
985 Komentarze

Starasz się o dziecko i od kilku dni czujesz się inaczej niż zwykle? Masz przeczucie, że Wasza rodzina się powiększy? Podpowiadamy, jakie zmiany w organizmie mogą zwiastować wczesną ciążę.

2022-09-21 19:45

Pierwszymi oznakami ciąży u mnie były brak okresu , mdłości , senność ciągle zmęczenie , zmienione smaki i brak apetytu. W obu ciążach tak samo. Tylko zmieniły mi się zachcianki na inne. Pierwsze tygodnie były ciężkie i męczące dla mnie dużo spałam i wcale nie miałam na nic ochoty później już było coraz lepiej

2022-09-21 19:38

Często właśnie nie ma co zakladac najgorszego bo na początku ciąży zdarzają się krwawienia i mogą wskazywać na implantację zarodka między innymi bądź inne zmiany zachodzące w organizmie :) 

2022-09-21 08:42

takie plamienia czasami wskazuja na implantacje zarodka ja w pierwszej ciazy tak miałam;) w drugiej tego nie miałam;) wiec nie zawsze tez to plamienie sie pojawia 

2022-09-20 20:08

Paulina jak okres się nie pojawi to powtórz test za kilka dni. Ja też miałam przed spodziewaną miesiączka podobne objawy, pojawiło się jednodniowe małe plamienie, myślałam że to już na okres. Jakiś Tydzień później zrobiłam test i był cień drugiej kreski, po 3 dniach kolejny i wtedy dopiero mocna. 

Jeszcze piszesz o żółtym grudkowatym śluzie - to może być infekcja, na twoim miejscu wybrałabym się do gina, a być może dodatkowo jesscze potwierdzi ciąże :) 

2022-09-20 08:47

Paulina a moze powtórz test czasami zbyt wczesnie wykonany ne pokazuje dobrze wyniku;)

2022-09-19 21:48

Paulina rozumiem Cię trochę bo u mnie było podobnie każde opóźnienie okresu, to hyla myśl o tym że jestem w ciąży a gdy robiłam test okazywało się być negatywną wiadomością i dla mnie i męża. Aż w końcu powiedziałam sobie że może nie jest mi pisanie bycie matką i muszę się z tym pogodzić i co po chwili okazało się że jestem w ciąży, najważniejsze wyluzować, nie stresować się, to naprawdę pomaga. Życzę powodzenia i mam nadzieję że już niedługo zobaczymy tutaj dobre wiadomości

2022-09-19 16:35

Ja też się nie raz nakrecalam.a to mocno działa jednak na psychikę i wcale nie pomaga lepiej odreagować i na spokojnie wszystko wziąć a się wtedy uda czasami jest tak że im bardziej czegoś chcemy tym właśnie bardziej nam nie wychodzi a jak wrzucimy na luz okazuje się że zaraz zaskoczy :)

2022-09-19 14:51

u mnie występowało mocne osłabienie, cały czas mogłam wtedy spać