Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Pierwsze oznaki ciąży - poznaj je!

Data utworzenia : 2018-04-08 22:12 | Ostatni komentarz 2024-01-25 14:20

Konto usunięte

79512 Odsłony
985 Komentarze

Starasz się o dziecko i od kilku dni czujesz się inaczej niż zwykle? Masz przeczucie, że Wasza rodzina się powiększy? Podpowiadamy, jakie zmiany w organizmie mogą zwiastować wczesną ciążę.

2022-12-12 21:41

Zeberko! Ja bym radziła Poczekać 2 dni. Jeżeli to krwawienie implantacyjne to będzie znacznie krótsze i mniej obfite niż miesiączka. Ja sama byłam pewna, że jednak nie udało się począć dziecka, bo miałam intensywne krwawienie ze skrzepami, ale ustało następnego dnia, a Dzisiaj jestem w 23 tc. Daj sobie czas, obserwuj swoje ciało. ściskam mocno i trzymam kciuki!

2022-12-12 19:30

Dziewczyny!

Proszę o poradę, bo sama już nie wiem co myśleć. Pierwszy test zrobiłam 2 dni przed okresem, był on pozytywny, w kolejnych dniach wykonałam codziennie rano po jednym teście, wszytskie okazały się pozytywne. Ostatni wykonałam wczoraj rano. Dzisiaj od rana czułam pobolewanie w brzuchu aż w końcu około południa pojawiło się krwawienie. Jest ono typowe jak zazwyczaj w pierwszy dzień, średnio intensywne z bólami w podbrzuszu. Dodam może, że zawsze potrzebowałam wziąć coś przeciwbólowego, dzisiaj jest to ból niewymagający brania leków. Temperatura nadal utrzymuje się na poziomie 37 stopni. Czy warto iść jutro zrobić test z krwi? Nie wydaje mi się, aby miało to być krwawienie implantacyjne.. Ale może jest jeszcze jakaś nadzieja? Mi osobiście wydaje się, że była to ciąża biochemiczna, ale nie jestem przekonana, to moje pierwsze pozytywne testy po 7 miesiącach starań..

2022-12-08 13:19

u mnei nie był to ból a takie łaskotanie w macicy;) 

2022-12-08 11:24

Jeśli zagnieżdżenia zarodka to taki ból jak przy miesiączce to wtedy tak ale żadnych innych objawów 

2022-12-07 12:15

oj ja też mam skrzepy ;/ bywa i ze sie pojawiają krwotoki;/ to jest najgorsze;/ bo wtedy nie wiadomo co robić;( gdy paczka podpasek wystarca na godzine;/

2022-12-06 21:50

za każdym razem przy zagnieżdżeniu zarodka krwawiłam na różowo :) a za drugim razem mialam mętlik w głowie, bo z jednej strony byłam pewna na 100%, z jestem w ciąży, a z drugiej po różowym krwawieniu miałam normalnie krwistoczerwone krwawienie ze skrzepami (Zawsze miesiączkuje z dużymi skrzepami)

2022-12-06 20:51

Ja może jako tako nie czułam, ale pojawiło się plamienie implantacyjne, które myślałam że jest początkiem okresu :D no i pobolewania podbrzusza 

2022-12-06 12:43

a czułyście implantacje zarodka?

ja w pierwszej ciazy czułam w drugiej nie byłam pewna czy o to ;)

taki delikatny jak by motyl w brzuchu trwa chwile 

w pierwszej ciazy objawy sie zaczeły zaraz po wizycie w gabinecie;p

w drugej? szczerez to byłam tak zmęczona brakowało mi sił szybko sie meczyłam jak jescze nie wiedziałam że jestem w ciaży były to mega poczatki nawet byłam u ginekologa teraz stwierdzam zębył to 3 tydzień;P bo strasznie mnie macica bolała;/ póltora tygodnia potem już byłam u swojego gina który potwierdził ciaże a był to niepełny 5 tydzien;p