Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Pierwsze oznaki ciąży - poznaj je!

Data utworzenia : 2018-04-08 22:12 | Ostatni komentarz 2024-01-25 14:20

Konto usunięte

79508 Odsłony
985 Komentarze

Starasz się o dziecko i od kilku dni czujesz się inaczej niż zwykle? Masz przeczucie, że Wasza rodzina się powiększy? Podpowiadamy, jakie zmiany w organizmie mogą zwiastować wczesną ciążę.

2022-12-02 22:25

Ja w pierwszej ciąży to cały czas czekałam na miesiączkę bo miałam ciągły ból brzucha taki jak przy miesiączce. A w drugiej to od samego początku się strasznie źle czułam.

2022-12-02 13:43

Ja nie potrafię tego wytłumaczyć, ale za każdym razem wiedziałam od razu, że jestem w ciąży.. opuchnięte piersi niemal od razu, wyższa temp ciała, delikatne skurcze w dole brzucha.. testy ciazowe wychodziły negatywne, bo robilam np 5 dni po stosunku, ale ja swoje wiedziałam.. ani razu się nie pomyliłam :) mówiłam mężowi, ze się udało, tylko musimy poczekac na potwierdzenie :) a potem to już mdłości, wymioty, szybko się męczyłam.. i za każdym razem krwawiłam na różowo 

2022-12-02 12:14

No u mnie pierwszy trymestr to właśnie wyjęty z życia, przychodziłam z pracy i od razu do łóżka bo nie miałam siły na nic. No i te okropne mdłości, Jeszcze to było w okresie zimowym i te krótkie dni też nie dodawały mi energii.

2022-12-02 11:23

Najlepiej by było nie mieć żadnych objawów wtedy byłoby naprawdę super a tak to jak kobieta się musi męczyć z tymi mdłościami złym samopoczuciem często właśnie sennością to po prostu takie dni wyjęte z życiorysu

2022-12-02 09:22

Ja przy pierwszym tez tylko brak miesiączki a zobaczymy jak bd przy drugim 

2022-12-01 15:37

Ja nie miałam przy pierwszej ciąży żadnych objawów. Co miesiąc robiłam testy jeżeli nie dostawałam okresu w terminie aż w końcu był pozytywny ;)

Przy drugiej ciąży miałam straszne mdłości. Spóźniał mi się okres więc zrobiłam test I okazał się pozytywny ;) nie dałam.rady patrzeć na mięso, byłam cały czas zmęczona i miałam ochotę na słodycze.. a no i te niekończące się mdłości..

2022-12-01 15:27

U mnie pierwszą oznaką ciąży był brak miesiączki. Później senność no i rosnący brzuszek. Typowych dolegliwości typu mdłości nie miałam :)

2022-12-01 15:21

Pierwsze oznaki ciąży W moim przypadku to były zawsze oczywiście zatrzymanie miesiączki bardzo szybko delikatne mdłości bo już na etapie dosłownie dwóch trzech dni po terminie gdy miała pojawić się miesiączka wzmożony apetyt lekkie wzdęcie brzucha wrażliwość na zapachy