Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2327 Wątki)

Pierwsze oznaki ciąży - poznaj je!

Data utworzenia : 2018-04-08 22:12 | Ostatni komentarz 2024-01-25 14:20

Konto usunięte

79485 Odsłony
985 Komentarze

Starasz się o dziecko i od kilku dni czujesz się inaczej niż zwykle? Masz przeczucie, że Wasza rodzina się powiększy? Podpowiadamy, jakie zmiany w organizmie mogą zwiastować wczesną ciążę.

2022-08-05 18:53

U mnie jako pierwsze pojawilh się nudności i wymioty, po 3 dniach, gdy spóźniała się miesiączka test wyszedł dodatni. Objawy nie ustąpiły, aż do 2 trymestru. Dołączyła się jeszcze senność, rozdrażnienie, częstomocz i nadwrażliwość na zapachy. Można rzec, książkowa ciąża, dokładnie tak jak w artykule opisano :) 

2022-08-05 13:18

A ja czułam tylko mdłości od pierwszych dni dlatego po kilku dniach jak spóźnił się okres, zrobiłam test i potwierdził 

2022-08-05 13:09 | Post edytowany:2022-08-05 13:13

U mnie duż o mdłości było na początku, praktycznie codziennie byłam przy misce. Jeszcze dwa dni i gwarantowana kroplówka, ale jadłam już same warzywa na parze i pomogło. Gdzieś napisali, że joge można uprawiać, ale się tak okropnie czułam, od razu na wymioty mnie ciągło......

2021-12-28 16:02

Bol w macicy to czułam przy drugiej ciąży w pierwszej były motylki w brzuchu prawdopodobnie implantacja zarodka ;)

2021-12-28 13:14

Ja czułam bóle w dole brzucha i to był pierwszy znak mojej ciąży 

2021-12-03 20:06

U mnie o ciązy dowiedzieliśmy się po spóźniającęj się miesiączce a później standardowo mdłości:D do 4 mc ciąży:D

Konto usunięte

2021-12-02 11:23

Przed testem? To chyba zadne. Powiększone lub tkliwe piersi mogą być przed każdą miesiączką, podobnie zmienne nastroje. Mdłości i inne objawy nie pojawiają się z kolei na tak wczesnym etapie, bo wynikają ze wzrostu bety i progesteronu, a ten na etapie kilku dni od spóźnionej miesiączki też jest raczej niski. No a później jest test raczej. Chyba że ktoś ma nieregularne cykle i to go wprowadza w błąd więc po test sięga stosunkowo późno ;)

https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/i-trymestr/tydzien-po-tygodniu/pierwsze-objawy-ciazy

Od siebie polecam zajrzeć sobie tutaj. Na stronie wypisane jest, jakie mogą być pierwsze objawy ciąży. Jak również opisana jest cała ciąża tydzień po tygodniu. 

U mnie dopiero z czasem zaczęły  się mdłości. Na szczęście  nie trwały tak długo :) 

2021-01-19 17:00

I koniec z paleniem? 

Ja też w ciąży rzuciłam i nawet mnie nie ciągnie, może na początku teraz już nie.