Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Pierwsze oznaki ciąży - poznaj je!

Data utworzenia : 2018-04-08 22:12 | Ostatni komentarz 2024-01-25 14:20

Konto usunięte

79515 Odsłony
985 Komentarze

Starasz się o dziecko i od kilku dni czujesz się inaczej niż zwykle? Masz przeczucie, że Wasza rodzina się powiększy? Podpowiadamy, jakie zmiany w organizmie mogą zwiastować wczesną ciążę.

2022-12-17 20:56

Cześć mam taką sytuację w 21 dniu cyklu delikatny ból brzucha i krwawienia przez 3 dni w 1 dniu krwawienia delikatne bóle nie jak typowo okresowo a resztę dni bez bólu tylko krwawienia nie takie jak okres później zaczęły się delikatne mdłości test negatywny okres dopiero za 8 dni co o tym sądzicie? Poczekać do spodziewanej miesiączki z testem 3 miesiące temu poroniłam później cykle jak w zegarku 

2022-12-13 21:46

Zebra96 głowa do góry i się nie podawajcie, tylko też nie pod wielkim naciskiem bo wtedy nic się nie udaje 

2022-12-13 14:46

Dzięki dziewczyny ;) beta hcg wyszła 3,70. Może w następnym miesiącu się uda!

2022-12-13 14:11

Zebra głowa do góry i jak nie tym razem to nastepym na pewno sie uda :) 

2022-12-13 08:52

Chyba już pogodziłam się z myślą, że tym razem się nie udało. Na pewno skontaktuje się jeszcze z lekarzem, czy wszystko jest w porządku. Na ten moment zastanawia mnie jeszcze utrzymująca się temperatura ciągle na poziomie 37 stopni. Zawsze znacznie spadała po wystąpieniu krwawienia. 

Jeśli nic z tego nie wyjdzie, na pewno będziemy próbować dalej :) 

2022-12-13 08:27

Zebra  dokładnie zrob tak jak piszesz i jezeli będziesz miala ochotę kochana daj znac jak sytuacja się rozwinela ja trzymam kciuki za cb zeby wszystko bylo dobrze a jesli nawet nie to jeszcze będzie i na pewno w niedługim czasie sie uda 

2022-12-13 08:21

Dziękuję bardzo za porady :) Miło otrzymać wsparcie w sytuacji, w której jestem pierwszy raz i nie do końca wiem jak to się skończy. Na ten moment krwawienie jest typowe jak na okres, jednak byłam zrobić badanie z krwi odnoście poziomu beta hcg. Może wynik da mi jakiś obraz dlaczego testy wyszły pozytywne, jeśli wynik będzie wskazywał na ciążę, powtórzę badanie za 48h i sprawdzę w którym kierunku to zmierza. Narazie czekam na rozwój sytuacji..

2022-12-13 07:38

Zebra tak jak piszesz mogła to być ciąża biochemiczna Natomiast ja na twoim miejscu nie traciłabym jeszcze do końca nadziei obserwuj swój organizm i dla pewności zrób poziom beta  HCG ale już taki z krwi możesz zrobić jeszcze poziom progesteronu On również dużo powie ci na temat żywotności danej ciąży tam są wyznaczone takie widełki które mówią jaki poziom powinien być w danym trymestrze i tygodniu ja życzę ci wszystkiego dobrego aby ta sytuacja pozytywnie się skończyła a jeżeli nawet nie to bądź dobrej myśli na pewno w najbliższym czasie jeszcze się uda