Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78339 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2013-02-23 09:33

Ja urodziłam 3.12.12 r. Okres dopiero dostałam 28 stycznia, i trwał 3 tygodnie, był dość intensywny i bolało :( Pozdrawiam

2013-02-22 22:58

Ja jeszcze nie dostałam okresu i bardzo się z tego cieszę. Oby jeszcze trochę to potrwało. W sumie jestem dopiero trzy miesiące po porodzie ale nie tęsknie za miesiączką.

2013-02-16 22:01

Ja rowniez dostalam trzy miesiace po porodzie. O dziwo nic mnie nie bolalo ;) po 25 dniach byl nastepny a teraz czekam na trzeci - spoznia sie juz pare dni. podobno to normalne przy karmieniu piersia ;/

2013-02-15 17:16

Ja karmiłam piersią więc jak to przy karmieniu naturalnym miesiączka może pojawić się bardzo późno u mnie dopiero po 8 miesiącach. Taki długi czas bez "tych dni" jest zaletą i wadą. Z jednej strony miło, że nie trzeba się przejmować miesiączką z drugiej strony nigdy nie wiadomo kiedy nastąpi ta pierwsza miesiączka, a co za tym idzie pierwsze jajeczkowanie więc trzeba uważać aby nie zajść w kolejną ciążę;) Tak jak olcia zauważyłam, że teraz miesiączki mam znacznie bardziej obfite - pierwsze nie były aż takie ale kolejne niestety takie się okazały i pewnie to już się nie zmieni:/ Bolesne miesiączki miałam już przed ciążą, wszyscy wieszczyli mi, że po ciąży i porodzie to się zmieni ale wcale się nie zmieniło. Jak bolało tak boli:( co do regularności to raczej jest regularnie ale cykl mi się mocno skrócił:( Jak już dziewczyny zauważyły, każdy organizm jest inny i inaczej przechodzi. Ważne aby przy niepokojących objawach zgłosić się do lekarza i skonsultować je.

2013-02-15 12:59

Pierwszy okres po porodzie dostałam po 5 miesiącach ale dlatego tak długo chyba nie miałam bo karmiłam piersią. Powiem szczerze, że mnie mnie brzuch bolał jak przed urodzeniem maleństwa. I teraz mam regularnie, co miesiąc. Cykl się wydłużył, przed porodem zawsze miałam co 26 dni, a teraz co 31.

2013-01-31 18:34

mnie jakos nie bolala, bardziej odczowalam przed ciążą. Natomiast była mega obfita dodatkowo co mnie zdziwiło ze "skrzepami'' po zakończeniu byłam u gin., bo pomyslalam że po cc może coś mi źle wyczyścili ale okazalo się że wszystko w porządku.

2013-01-31 14:37

5 tyg po porodzie dostałam miesiączkę ,była bolesna i obfita , trwała 6 dni. Drugi raz po 3 miesiącach, w tym czasie byłam u ginka i wypisał mi Azalię czyli tabl. anty. i okres się unormował.

2013-01-31 12:54

Ja dostałam też 3 miesiące po porodzie, mały dużo spał w nocy więc przerwa była tak 5godz w karmieniu, wiec okres powrócił i jest z nim różnie. Raz obfity, raz nie, raz spóźniony, raz za szybko więc jeszcze troszkę potrwa zanim się unormuje.