Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78341 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2013-01-28 20:43

kurcze mialam nadzieje ze po porodzie okres bede miala regularny a tu jednak nie, ale dobrze ze jest :)

2013-01-28 20:08

Ja dostałam tak jak wcześniej pisałam 10mies po porodzie-karmiąc piersią.Moja siostra 10 mies po porodzie była u lekarza,na zwykłej kontroli wypisał jej receptę i powiedział,że jak do 12 mies po porodzie nie dostanie okresu ma te tabletki wykupić i zażywać.Miały one miesiączkę wywołać,jednak 11mies po porodzie miesiączkę dostała.Tak,że może zapytaj swojego lekarza o to.

2013-01-28 19:56

a ja mam inaczej moja mala ma juz ponad 13 miecha i ja karmie nadal piersia nie wiem co to jest bol brzucha itp. okresu jeszcze nie mialam..;D miała moze z was któras tak ze nie mial tak dlugo okresu po porodzie jest tu ktos taki ?

2013-01-19 17:05

jestem dwa miesiące po porodzie i póki co brak :)

2013-01-19 17:01

Ja dostałam miesiąc po porodzie.Do tej pory regularnie.Przez pierwszy rok przechodziłam go bezboleśnie(a wcześniej miałam takie bóle miesiączkowe że parę razy zemdlałam z bólu i wogule nie funkcjonowałam).Teraz mnie brzuch pobolewa.Natomiast co sie zmieniło to obfitość powiem Wam,że lało się ze mnie jak z kranu.Poszłam z tym do gin i dała mi jakieś tabletki które faktycznie trochę hamowały krwawienie.Bo "tam"w środku było wszystko ok.

2013-01-19 15:49

100krotka to u mnie było podobnie połóg 5 dni przerwy i I okres...

2013-01-19 10:15

to jak ci ten test wyszedł?

2013-01-19 09:59

Ja urodziłam w marcu i pierwszego okresu dostałam w czerwcu. Ale po porodzie krwawiłam do połowy maja. Zawsze miałam obfite miesiączki i po porodzie też było obficie... Ledwo przestałam krwawić i zaczęłam miesiączkować. Ale okres jest regularny i mniej bolesny niż przed ciążą. Jednak równie długi. Byłam też już dwa razy u ginekologa na kontroli i wszystko ok. A na powrót miesiączki nie ma reguły. Ja karmię piersią i dostałam po dwóch miesiącach. Koleżanka też karmi i to bardzo często. Mały wisi na cycu, minął rok i nie ma okresu. Ważne jest aby po porodzie wybrać się do ginekologa. Nie mówię od razu, ale chociaż po pół roku. Lepiej żeby zobaczył nas ktoś kto się na tym zna.