Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78346 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2013-01-18 21:51

niestety przyszedł bardzo szybko bo po miesiącu... mimo karmienia piersią liczyłam na dłuższa przerwę

2013-01-16 18:04

Okres miałam już miesiąc po porodzie, nic bolesnego tylko normalnie tak jak wcześniej :( szkoda, bo nie nacieszyłam się jeszcze jego brakiem :9 ale to dlatego może, że nie karmiłam piersią

2013-01-16 14:39

u mnie trwał dni i był mega obfity

2013-01-16 14:08

Ja dostałam okres około 3-4 miesięcy po porodzie i nie są regularne.Po pierwszym okresie wyczekiwałam drugiego,aż się dziwiłam,że jeszcze go nie ma i również miałam obawy,że jestem w ciąży,ale w końcu nadszedł ten dzień i miałam drugi okres. Teraz mija 6 miesiąc po porodzie ja nadal karmię piersią,ale okres mam i wiem,że karmienie nie zapewnia bezpieczeństwa podczas stosunku. Każda kobieta po porodzie dochodzi do siebie w swoim tempie i może u Ciebie tak jest,ale dla pewności trzeba wszystkie możliwości sprawdzić. Jak będziesz wiedziała co jest to daj znać będziemy wiedzieć na przyszłość :) pozdrawiam :)

2013-01-16 14:05

W zasadzie jeśli karmisz piersią a doszło do stosunku to możesz być w ciąży, ale jeśli stosunku nie było to nie ma się co stresować:) Każda kobieta ma inny organizm i to jest kwestia indywidualna i hormonów.

2013-01-16 14:03

Jestem dwa miesiące po porodzie, ale na okres póki co mi się nie ma. Myślę, że to kwestia organizmu :)

2013-01-16 14:00

dzieki dziewczyny zrobie test i zobaczymy :)

2013-01-16 13:24

Mario organizm kobiety może bardzo długo dochodzić do siebie po porodzie, gospodarka hormonalna czasem bardzo dlugo się reguluje. Dla spokoju wizyta u lekarza nie zawadzi :) - zrobi USG , zbada poziom hormonów , rownież test ktory wykonasz w domu sprawi że bedziesz wiedziała iż to nie ciąża jest powodem :)