Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78356 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2013-10-21 20:59

Małą karmiłam niespełna 4 miesiece i podczas karmienia nie miałam miesiączki, zaś równo miesiac po zakończeniu karmienia piersią nastąpił ten dzień, myślałam ze umrę ból porównywalny do porodowego, strasznie bolało wręcz rozrywało od środka, Najbardziej bałam się że dostanę miesiączki w sytuacji mało komfortowej, w miejscu publicznym b w koncu nigdy nei wiadomo kiedy nastąpi okres po porodzie;) potem już z każdym miesiącem ból był mniejszy aż w końcu nadszedł dzień bez bólowych miesiaczek co przed ciazą nigdy nie nastąpiło- być moze była to wina tyłozgięcia macicy dodatkowo jakos tak lewostronnie nachylonaa czy cos takiego

2013-10-21 20:11

Zaraz po urodzinkach Emilki (wczoraj)dostałam miesiączkę,śmieję się że również dostałam prezent urodzinowy:)Nie tęskniłam za tym,ale i tak długo miałam spokój rok i jeden dzień:)Dzień przed troszeczkę pobolewał mnie prawy jajnik,a tak to miesiączka przyszła bez objawowo,ciekawe jak będzie z jej regularnością.

2013-09-21 21:52

Okres dostałam rok po narodzinach synka. Miałam go dwa miesiące i znów zniknął. Kiedy syn miał infekcję bardzo dużo karmiłam go piersią bo nic innego nie chciał jeść i myślę, że tu leży przyczyna. Hormony znów zwariowały :) Przed porodem miałam bardzo bolesne miesiączki- musiałam brać ketonal forte i leki rozkurczowe ale i tak nie zawsze to pomagało. Czasem pogotowie musiało mnie ratować zastrzykami. Po porodzie okres jest prawie bezbolesny ale za to trwa bardzo długo. Myślę, że to się jeszcze będzie zmieniać... byle ból nie wrócił

2013-09-21 16:27

Ja okres dostałam po dwóch miesiącach od porodu i o dziwo nie bolało mnie brzucho bo przed ciążą miałam bardzo bolesne miesiączki i żeby mnie przestało brzucho boleć musiałam brać ketonal

2013-02-25 12:44

Po porodzie krwawiłam przez 8 tyg. Poród miałam szybki 2 godz i 20 min, ale z atrakcjami. Synek wyciągany kleszczowo i niekompletnie odklejone łożysko. Jednakże po 3 tygodniach spokoju nastąpiło krwawienie miesiączkowe, a później długo nic. Miesiączka po porodzie nie była tak uciążliwa jak przed ciążą (miałam bardzo bolesne krwawienia), wystarczyła zwykła no-spa. Jednakże dziewczyny nie dajcie się omotać mitom, że jak się karmi piersią to nie można zajść w ciążę lub że do 6 m-ca po porodzie testy ciążowe wychodzą pozytywnie mimo, że w ciąży się nie jest. Z narzeczonym chcieliśmy mieć 2 dzieci rok po roku i po 3 miesiącach od porodu znowu w ciąży jestem. Tak więc jeśli czegoś nie jesteście pewne lub coś was martwi radzę odwiedzić gina

2013-02-25 12:21

Ja okres dostałam po 5-6 miesiącach.... na szczescie po ciązy stał sie owiele mniej bolesny niz wczesniej.... pzred ciązą umieralam kazdego miesiaca z bólu.. az wymiotowałam.. brałam bardzo silne leki przeciwbólowe... ateraz wystarczy jeden ibuprom i po sprawie:)

2013-02-24 14:57

ja dostałam równo miesiac po porodzie czyli 4 dni temu i nadal mam :P monika_b zazdroszcze ci :)

2013-02-24 14:02

Dzis moja córeczka kończy 6 miesięcy a okresu u mnie dalej nie ma. Karmię dalej piersią i biorę tabletki anty. Jakoś mi tak dobrze bez tego okresu :)