Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78360 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2014-01-05 18:46

Czas wystąpienia pierwszej miesiączki po porodzie zależy w dużej mierze od sposobu karmienia dziecka ( karmienie wyłącznie piersią, karmienie mieszane czy sztuczne).Zazwyczaj u kobiet, które karmią swoje dziecko sztucznie miesiączka pojawia się znacznie szybciej, już 6 do 8 tygodni po porodzie.U kobiet karmiących wyłącznie piersią wystąpienie miesiączki zależne jest od czasu karmienia piersią i pojawia się znacznie później. Pierwsze cykle mogą być nieregularne, jednak po około 3 m- cach powinny się unormować. Większość kobiet, które skarżyły się na bolesność miesiączek przed ciążą, po porodzie obserwuje, że cykle stały się mniej bolesne.

2014-01-05 16:20

Ja urodziłam 20 czerwca i jeszcze nie miałam miesiączki. Prawie 7 miesięcy po porodzie jestem, ale nadal trochę karmię, więc to dlatego. A brak okresu mi zupełnie nie przeszkadza :D

2014-01-04 20:55

U mnie okres pojawił się szybko 45dni po porodzie, zapewne dlatego, że szybko zakończyłam karmić. Był bezbolesny i trwał z 5-6 dni. Kolejne już trochę bolały nieco mniej jak przed ciążą, ale były tak samo regularne.

2014-01-04 20:41

Pierwszy okres po porodzie dostałam jak tylko odstawiłam małą od piersi (czyli po 9 miesiącach). Miesiączki były regularne (średnio co 28-30 dni) ale bardziej bolesne i obfite niż przed ciążą.

2014-01-04 20:27

Urodziłam 10 sierpnia a 30 listopada dostałam miesiączkę.. W międzyczasie 3 dni krwawiłam ale podobno (tak mówił gin) to jeszcze odchody poporodowe.. Teraz czekam na kolejną i ni widu, ni słychu a mleka już prawie nie ma..

2013-10-22 10:12

Ja właśnie ostatnio mówię mężowi ,wiesz może ja jestem w ciąży:)W sumie ucieszyła bym się bo tak świadomie to na razie sie boję.No ale okres dostałam po roku czasu,karmię nadal:)Po po pierwszym porodzie dostałam po 10 mies:)

2013-10-22 10:07

Dostałam 9 msc po porodzie Do 7 msc Karmiłam piersia

2013-10-21 22:54

A ja karmie piersia i okresu nie ma ;) karmie juz 4,5 mca, tez sie zastanawiam kiedy moge dostać... No i niby biore azalie, ale ona podobno przy okresie nie przeszkadza ;) no i po tej cesarce i komplikacjach to boje sie jak nie wiem okresu... Po porodzie krwawilam 8 tygodni i wcale nie slabo... Na kontrole do giną trzeba sie wybrać ;) no i bialutka mnie zastanowilas... Bo bralas tabletki, karmilas piersia... Skąd wiedzialas, ze jestes w ciazy? Ja nie mialam wymiotów w obu ciazach wiec pewnie bym sie nie zorientowala :p mi tylko niedobrze bylo, tylko albo aż :) czasami jak sie o ciazy nie wie to dolegliwosci mniejsze bo tez sie o tym nie myśli...