Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78372 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2014-01-08 12:28

Dziewczyny karmie piersią i pewnie dlatego. Moze tak jak Mamunia dostane okres na roczek Amelki... :-) wiec jeszcze troszkę czasu jest... Śmieje się do męża ze w ciąży jestem bo okresu mi się spóźnia :-)

2014-01-08 11:27

Lipka ja też tak chcę jak ty :) co prawda od 16 września 2013 miesiączki nie mam, ale jak tylko pomyślę, że w końcu wróci to robi mi się smutno. Nie dlatego, że były bolesne, bo nie były, tylko dlatego, że dzień przed okresem dostawałam takiej migreny, że nie byłam w stanie z łóżka się podnieść. Tego obawiam się najbardziej, bo mąż będzie musiał wtedy wolne brać :/

2014-01-08 10:02

wow, lipko, 11 miesięcy po porodzie i dalej nic? przyznam, że nie zazdroszczę :P ja swoją dostałam zaraz po połogu, choć karmiłam piersią, ale przynajmniej wiedziałam co i jak :>

2014-01-08 07:52

Ja również nie tęsknię za okresem i cieszę się, że w sumie to już 20 miesięcy kiedy go nie był (9 miesięcy ciąży i 11 miesięcy od porodu), jednak obawiam się tej pierwszej miesiączki, mam nadzieje, że to prawda z tym, że są mniej bolesne...Zobaczymy jak to będzie w moim przypadku...

2014-01-08 00:47

Ja dostalam okres po 7 miesiacach po porodzie, czyli zaraz po tym jak nie karmilam synka. Mialam okres raptem 7 dni i juz kolejnego brak. Mialam nadzieje ze to ciaza ale miakam jakies dziwne bole krocza, przez miesiac okresu nie dostalam wiec poszlam na kontrol do ginekologa. Okazalo sie ze to dwie duze endometriozy,problemy po porodzie. Dostalam leki na wywolanie miesiaczki i mielismy starac sie o dziecko bo to ostatni gwizdek inaczej operacja i juz o drugim bylo mozna pomarzyc. Leiej to skontroluj, nam udalo sie dzieki leczeniu ze zaszlam w ciaze co nie oznacza ze operacja mnie ominela :(

2014-01-07 18:57

ja karmie piersia i to dosc czesto, okresu brak :) wcale mi tego nie zal, zawsze meczylam sie z bolesnymi okresami, lub w ogole ich nie mialam przez ta moja torbielowatosc... a jak okres byl to trwal bardzo dlugo, pierwszy dzien przelezany w lozku bo nie bylam w stanie sie ruszyc... po pierwszym dziecku bylo nawet gorzej :) wiec to wszystko zalezy od organizmu...

2014-01-07 16:51

u mnie też teraz miesiączki są mniej bolesne nie muszę zażywać nawet tabletek przeciw bólowych;)

2014-01-07 12:43

Mateusz jest karmiony góra dwa razy dziennie i okres powoli wraca. W porównaniu z tym co było przed porodem jest super. Żadnego bólu, tylko dyskomfort, a i póki co raz na trzy miesiące :)