Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78596 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2014-07-10 10:50

Niestety po dwóch poprzednich porodach miesiączki dostałam po 6 miesiącach.Msm nadzieję ,ze moze teraz przy trzeciej będzie dłużej.Wszystkie porody sn.

2014-07-10 07:07

No ja przed porodem miałam bolesny okres ,teraz juz mam bezbolesny, no moze trochę coś pobolewa,ale mniej:-]

2014-07-10 06:59

Już pisałam wiele razy, że każda z nas będzie miała inaczej. Nie ma zasady żelaznej, która powie nam kiedy ten okres dostaniemy. Ja dostałam po 13 miesiącach od porodu, z tym, że cały czas karmiłam. Pierwszy okres odbył się bez większych objawów. Po porodzie, jedyne co mogę stwierdzić miesiączki są mniej bolesne , no ale to tez nie reguła, ja akurat tak mam i się z tego powodu cieszę, bo jeszcze przed zajściem w ciąże 2 pierwsze dni okresu były nie do zniesienia.

2014-07-10 06:52

Aha no to niewiem , to moze to jest plamienie, no ale aż tak mało nie mam. Tak jestem pod stałą opieka ginekologiczna, jak juz pisalam:-], ale chodzi mi o to ze narazie , mam bezbolesny okres i nie mam tak dużo.

2014-07-10 00:08

Ja po 15 miesiącach dostalam bardzo obfitą i całkowicie bezbolesną miesiączke. Normalnie byłam zaskoczona

2014-07-09 21:26

Ewcia ja karmiłam 7,5 mca, Skończyłam w lutym, w kwietniu i maju miałam takie dwu-trzydniowe plamienia a okres taki normalny dostałam dopiero w czerwcu. Na to nie ma reguły, zależy od organizmu, od tego jak poziom hormonów wraca do równowagi, czy karmisz, jaki masz tryb życia. Nie masz się co martwić. Zakładam, że jesteś pod opieką ginekologa jak każda z nas i regularnie się badasz, więc gdyby coś się działo złego to wiedziałabyś o tym na pewno.

2014-07-09 21:07

jednak każdy ma inaczej:-P nie jest powód do zmartwień, czym puzniej tym lepiej:-] synek zaczął 6mc a okres dostałam wczoraj i mam taki skąpy i brzuch nie boli a przed ciąża 1dzuen brzuch bolal okropnie.

2014-07-09 13:56

ja córę karmiłam 4 miesiące i ledwo ją odstawiłam zaraz okres dostałam. Synka karmię już 6 i okresu jak nie mam tak nie mam.