Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2324 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78621 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2014-09-09 13:42

Carien ja tak miałam, tylko bralam inne tabletki. W każdym razie ja skonczylam karmić w lutym, w kwietniu miałam pierwsze plamienie kilkudniowe, za jakieś dwa tygodnie znów, i tak przez prawie dwia miesiące plamilam dzień czasem dwa. Wiec odstawilam tabletki, zęby zobaczyć co i jak. Wtedy mi okres wrócił normalny juz, fakt, ze pierwszy raz trochę bolalo, ale teraz juz jest jak przed ciaza. Przy tych tabletkach takie plemienia mogą się pojawiać i nie SA niczym dziwnym, nie są powodem do niepokoju. Ale jeśli cie plemienia meczach, tak jak mnie to na jakiś czas tabletki dostaw, niech wszystko wróci do normy naturalnie. Ewentualnie maz się trochę pomeczy, bo zabezpieczanie się będzie na jego głowie (czy tez raczej główce ;) l.

2014-09-09 13:36

Cerien mi sie ten dlugo rozkrecala miesiaczka wiec mysle ze to normalne.

2014-09-08 19:43

Cerien ja miałam akurat normalną miesiączkę, ale wydaje mi się, że takie plamienia są normalne.

2014-09-08 15:44

ja również wciaż czekam na miesiączkę : synek ma 8 miesięcy id alej go karnmie

2014-09-08 15:32

dziewczyny obecnie karmię i jestem 8 miesięcy po porodzie. Pierwszej samoistnej miesiączki jeszcze nie miałam no nie licząc dwutygodniowego krwawienia podczas zażywania tabletek Azalia z tym że tabletki brałam 2 miesiące a krwawienie miałam tylko raz. Od tamtej pory głucha cisza. Od jakiś dwóch tygodni przeczuwam że ten moment zbliża sie i od trzech dni plamie. Z tym że plamienie to jest bardzo słabe i takie brudnoczerwone czy to normalne? Czy jest tu jakaś mama która z początku tylko plamiła? I jak długo te plamienia trwał?

2014-09-08 10:03

Ja po obu ciazach mimo karmienia piersia dostwalam okres po 4 miesiacach. Sa nieregularne, mysle ze poki sie karmi jest to normalne, przerwy miedzy karmieniami sa rozne od 30 do nawet 50 dni. Po odstawieniu dziecka od piersi w ciagu kilku miesiecy wszystko powinno sie ustabilizowac. Mnie po porodzie miesiaczki bola mniej niz przed ciazami.

2014-09-08 09:55

Ewcia mysle ze to normalne, ja np mimo karmienia piersia po kazdym porodzie dostalam miesiaczke po 4 miesiacach. Pozniej byla ona nieregularna, teraz tez, raz mam o 30 dni raz co 50. Mysle ze po zakonczeniu karmienia potrzeba okoloo 3 miesiecy aby hormony sie ustabilizowaly i wszystko wrocilo do normy.

2014-09-07 22:15

jestem po trzech porodach i za każdym razem z miesiączkom było inaczej. Pamiętam jak po porodzie pierwszego dziecka okres dostałam dopiero po 9 miesiącach, chociaż karmiłam go pól roku, po urodzeniu 2 dostałam 2albo 3 tyg po odstawieniu od piersi, a przy 3 dziecku dostałam 4 miesiące po porodzie mimo tego że jeszcze karmiłam. Za każdym razem jest to inaczej ale jak długo po odstawieniu od piersi nie ma miesiączki to najepiej zgłosić się do ginekologa na badania, żeby zobaczył czy wszystko jest z narządami w porządku.