Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78579 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2014-07-01 16:47

Ja karmiłam piersią do 11 miesiąca i pierwszą miesiączkę dostałam dopiero 8 miesięcy po porodzie.

2014-07-01 16:25

Po ciazowym krwawieniu (nie okresie), miesiaczka pojawila sie za dwa miesiace i od tej chwili sa super regularne, a zawsze mialam z tym problem :P

2014-07-01 15:39

A. Grzelak ja miałam miesiaczke 7 dni póżniej przerwę 2-3 dni i znów 3 dni miesiączkę ...czsami po porodzie tak jest ,,,lekarz jeśli się tak dzieje już ktorys raz z rzędu to na pewno przypisze ci hormony albo tabletki antykoncepcyjne aby okres wyregulować .. duże utraty krwi mogą prowadzić do anemii . Ja hormonów nie mogę przyjmować dlatego w moim przypadku nie może mi nic podać i czas musi zrobić swoje .A.Grzelak podejrzewam że jeśli ci się kilka razy powtorzy to samo to jak pójdziesz do ginekologa dobrego :) to zaproponuje ci uregulowanie miesiączki tabletkami :)

2014-07-01 11:34

ja dostałam okres 5,5 m-ca po porodzie. Karmiłam cały czas tylko piersią i nie miałam wcześniej plamień. Jestem już 9 m-c po porodzie i własnie skończyłam trzecią miesiączkę. Są dość obfite i muszę zmieniać podpaski co godzinę.

2014-07-01 09:35

Ja na Twoim miejscu z tymi pobolewaniami zwróciłabym sie do lekarza. Jeżeli chodzi o miesiączkę, to każdy organizm jest inny i nie należy sugerować sie tym ze ktos dostal okres 6 tygodni po porodzie a ktos inny rok po. To wszystko zależy od wielu czynników takich jak karmienie piersią, obowiązki, stres i inne. Ja swój okres dostałam 14 miesięcy po ale karmiłam caly czas piersią. Na Twoim miejscu poszlabym do lekarza z rana i przy okazji spytała sie o miesiączkę. Widziałam ze dziewczyny juz cie przekierowaly do wątków. Wiec tez sobie poczytaj.

2014-07-01 09:35

Ją za to po porodzie mam obfite miesiączki, które trwają około 7 dni. Najlepsze jest to, że podczas miesiaczki nic mnie nie boli

2014-07-01 05:14

A.Grzelak a kiedy miałaś cc? Ile czasu temu i czy jest to Twój pierwszy okres po porodzie?

2014-07-01 01:25

tak się zastanawiam, bo też miałam cc i 'okresuję' już 9 dni, myślałam, że to nienormalne, ale widzę, że nie tylko ja tak mam... jeszcze trochę i tez pójdę do lekarza, ciekawe, czy mój tak jak Magdalenamsl powie mi 'ze to normalne'...