Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2324 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78645 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2014-11-05 20:20

To ja Wam powiem, ze jeszcze w pologu dostałam okres- tak, nie były to odchody poporodowe, tylko normalna miesiączka. POłozn stwierdziła, ze mój organizm tak zareagował na duży stres i mega chandrę..

2014-10-17 20:06

Ja dostałam okres po 15 miesiącach od porodu. Do tego czasu karmienia były bardzo regularne. Teraz karmię już mniej bo praktycznie tylko wieczorem i rano.

2014-10-15 21:40

Dziękuję Lipka :) :*

2014-10-15 20:46

Na to nie ma reguły i chyba nikt nie potrafiłby Ci odpowiedzieć Patrycjo kiedy mniej więcej dostaniesz okres. Jeżeli przestalas karmić to moze niedługo go przywitasz. Ja karmie piersią i swój pierwszy okres po porodzie dostałam po 13 miesiącach. Pamiętam jak dzis ze stresowalam sie, ze go nie ma, ale kiedy juz przyszedł przestałam za nim tęsknić. Te 2 lata bez okresu były bardzo przyjemne :-D

2014-10-15 18:38

Anno ale to tez zależy od kobiety. Jedne mają okres pomimo regularnego karmienia więc na to niema reguły. Moja mama normalnie krwawiła przy karmieniu piersią i się mocno zdziwiła że przy karmieniu piersią można nie krwawić. Ja swoją miesiączkę dostałam po 8 miesiącach. Pomimo iż mój synek wciąż jest na piersi spodziewałam się że wkrótce to nastąpi bo karmień jest dużo mniej niż kilka miesięcy temu. Okres na razie łącznie trwał u mnie 3 tygodnie- półtorej tygodnia plamienia, tydzień przerwy i półtorej normalnego krwawienia chodź nie tak obfitego jak przed urodzeniem. Nie wiem jeszcze jak bedzie wyglądać następna i kiedy będzie. Niestety nie można się sugerować tym jak kto to przechodzi bo każdy organizm jest indywidualny.

2014-10-09 16:41

Kiedy kobieta dostanie okres zależy od samej kobiety i od regularności karmień. Im więcej i regularniej karmimy tym później będzie miesiączka. Ja starsze córki karmiłam nieregularnie (przez uczelnie) i okres dostałam po 2-3miesiącach. Teraz nie czekając na okres założyłam Mirene :P

2014-10-09 12:32

a ja już nie Karmie Mały nie chciał piersi i pokarm mi się skończył....

2014-10-09 12:28

Mi gin przepisała tabletki anty dla kobiet karmiących, które zażyłam bez czekania na okres.Potem przestałam kp, tabletki skończyłam i dostałam okres. Teraz biorę normalne anty i mam plamienie z odstawienia.