Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2324 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78644 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2014-10-09 12:22

Ja jestem ponad dwa miesiące po porodzie i jeszcze nie mam miesiączki ... a Krwawienie po porodowe trwało mi równo miesiąc od narodzin Synka... Bartoszka urodziłam naturalnie 28.07 zaś 28.08 skończyłam krwawić ... z reguły Menstruacja przebiegała u mnie regularnie aczkolwiek Sam okres wraz z oczyszczaniem trwał u mnie do 7 dni niekiedy 9 lub 10... Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i podpowiedzieć kiedy chociaż mniej więcej mogę spodziewać się miesiączki ... ?

2014-09-10 00:14

Dziewczyny, każdy organizm jest inny. Ja jestem po drugim porodzie. Przy pierwszym dziecku karmiłam piersia do 7 miesiąca i do tego czasu nie miałam okresu. Później zaczeły sie lekkie plamienia i miesiąc po skończeniu karmienia zaczeły się miesiaczki - bardzo regularne i (o dziwo) mniej bolesne niż przed ciazą. Czytając niektóre komentarze widzę, że część z Was odwrotnie - po ciąży ma miesiaczki bardziej odczuwalne, więc tak jak pisałam wcześniej - wszystko zależy od organizmu. Teraz drugi mój maluch ma 5 miesięcy, karmie piersią i wciaz nie mam okresu.

2014-09-09 22:26

O spirali to musicie Carol86 pytać, ona założyła, bo juz miała dość krwawień i plamien :)

2014-09-09 21:57

Ja mimo ze karmie i karmilam to okrez dostalam po 10.5mca po raz pierwszy po drugim porodzie, po pierwszym szybko musialam przestac karmic, wiec okres dostalam po 6tyg od porodu, mysle ze to indywidualnie kazda kobieta ma ;)

2014-09-09 21:41

cerien ale jak się karmi to inaczej bo ja synka karmiłam tylko do 4mc

2014-09-09 16:31

ja myslę o niej całkiem poważnie.....i już właściwie nić mnie nie odwiedzie od tej decyzji z tym że teraz kwestia zorganizowania kasy

2014-09-09 16:26

Cerien ja tez mysle i nie moge wymyslic, zastanawiam sie nad ta spirala...

2014-09-09 15:55

ale ja tabletki brałam tylko przez dwa miesiące i plamiłam wteyd tylko raz przez półtorej tygodnia ;) od tamtej pory odstawiłam tabletki i obecnie wciąż karmię ale plamienia się pojawiły. Zabezpieczamy się a konkretnie narzeczony dba o zabezpieczenie ale myślimy o jakiejś konkretniejszym zabezpieczeniu.