Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Data utworzenia : 2013-01-16 10:28 | Ostatni komentarz 2024-07-23 15:22

Maria.Z

78666 Odsłony
1260 Komentarze

Kiedy dostałyscie okres? czy was bolal ? czy odstepy miedzy nimi sa regularne? ----- Dziewczyny powiedzcie jak wygląda po porodzie Wasz okres? Jestem po porodzie 14 miesięcy.. A tak na prawdę dopiero drugi miesiąc mam taki prawdziwy okres jak przed ciążą. Do 4 miesiąca karmiłam piersią wiec okresu nie miałam, potem po odstawieniu małej jakoś po półtorej miesiąca dostałam pierwszą miesiączke, ale to było bardziej plamienie które czasami trwało dwa tygodnie.. Teraz dopiero w poprzednim miesiącu miałam okres który normalnie trwał ok 6 dni i krwawiłam "normalnie". Że tak powiem nie po drodze mi do lekarza ale chyba jednak zorganizuje opiekę do małej i się wybiorę. Jak to było u Was?

2014-11-08 19:29

Asiu, bardzo szybko.. oczywiście przeszukiwałam neta w tej sprawie, bo się ciut wystraszyłam i było że jeśli takowe krwawienie się pojawi, może to oznaczać, że pozostało w macicy to co nie powinno, co usuwa się po porodzie (podczas masażu macicy) i miałam pietra lekkiego. na szczęście krwawienie było "czyste" bez żadnych skrzepów i przeszło mi po 5 dniach. bo inaczej pewnie czekałoby mnie oczyszczanie..

2014-11-06 22:18

U mnie miesiączka jest o wiele lepsza niż przez ciąża,nie są już takie bolesne i nie są tak bardzo mocno obfite. Boli mnie jedynie kręgosłup i na ten czas wzrasta apetyt na jedzonko.

2014-11-06 21:24

ja ostatecznie dostałam okres po 8 miesiącach i dodam że wciąż karmię. Obecnie mam za sobą już druga miesiączkę. Niestety pojawiły się objawy których wcześniej nie miałam czyli przez pierwsze 3 dni miesiąckzi mam bóle migrenowe :( mam nadzieję że to minie bo cięzko tak funkcjonowac.

2014-11-06 17:59

Ja dostałam 2 miesiące po porodzie i jest całkiem inny niż przed porodem kiedyś okres był bardzo bolesny teraz wogle nie mam żadnych objawów oprócz krwawienia :) i jak narazie jeszcze nie mam regularnie

2014-11-06 14:48

Każda kobieta mainaczej.Ja jestem 4 misiace po porodzie i jeszcze nie mam okresu,moja kuzynka dopiero dostała po 7 miesiącach.Kazda ma inny organizm i inaczej dostaje...

2014-11-05 20:57

Didisia to naprawdę bardzo szybko. Ja dostałam po dwóch miesiącach i cały czas miałam regularne aż do tej pory.Mam podwyższony poziom prolaktyny,więc miesiączka raz może być szybciej,a raz później.

2014-11-05 20:56

Ja karmilam córeczkę przez pół roku natomiast okres dostalam po 8 miesiącach z czego to lekarz przepisał mi anty żeby go wywołać ponieważ uważał ze juz powinnam dawno dostać tym bardziej ze juz dłuższy czas nie karmilam piersią I nawet mi sugerował ze mogę być znowu w ciąży skoro tyle czasu i nic powiedzialam mu żeby się stuknol w głowę :-) Taki organizm i tyle każda z nas jest inna ma swój zegar biologiczny :-)

2014-11-05 20:34

Didisia bardzo szybko dostałaś okres. Ja znacznie dłużej sobie poczekałam. A ostatnio mały ciągle chce pić w dzień i jak miałam okres regularnie to przez te picie znowu nie mam.