Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

81920 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2014-07-05 16:11

Ja też tak robię:) Od promocji do promocji i tym sposobem zaoszczędziłam ok 50%. Ciąża to dobry czas na szukanie takich okazji. Wczoraj kupiłam 7 par skarpeteczek za 20 złoty. Do kupienia został mi jeszcze laktator i rzeczy o których zapomniałam;d

2014-07-05 11:52

Teraz są fajne przeceny więc można kupić dużo ciuszków. Choć ja na początku miałam tylko 2 koszulki z długim rękawem i jedne spodenki. To było tak na wyjścia, a po domu najwygodniejsze były body i śpioszki. Kupowałam je w takich małych sklepikach.

2014-07-04 22:18

Mamy, które będą rodziły jesienią, mogą teraz skorzystać z bardzo korzystnych przecen, ubranek które idealnie będą pasowały właśnie jesienią- długim rękawkiem i nogawkami. W ten właśnie sposób taniej udało mi się prawie w całości skompletować wyprawkę :) Jeśli macie taką możliwość, sprawdzajcie sklepy internetowe i stacjonarne, bo bywają różnice w cenach. Tak np. jest w Smyku, zdarza się również a Akpol.

2014-07-04 22:02

Ja tez szukam promocji i wyprzedazy:-) Wiekszosc ubranek mam jednak uzywanych dosłownie za grosze. Kupowalam rozne rzeczy systematycznie od 4 miesiaca ciazy zeby nie odczuwac ubywajacych pieniedzy z portfela. Z wyprawka zblizam sie juz ku koncowi:-)

2014-07-04 21:11

Oliwia - ja też się stałam w ciąży wyszukiwaczem okazji i promocji ;) Nawet kosmetyki i produkty do pielęgnacjiwięc. W większościi internetowych aptek, jest informacja o dacie ważności, więc nie ma z tym problemu. Dobrze kupować systematycznie, bo i mniej boli portfel i więcej właśnie upolowanych okazji. Pozatym polecam mój sposób: na początku ciąży, jsk jeszcze są siły i ochota, pooglądać i podotykać wszystko na żywo w sklepach. Wybrać co jest fajne, a potem na końcówce, jak ja teraz ;), można z kanapy polować przez internet. ja ciuszków na 56 nie mam wcale.. zresztą rozmiarówki sklepów się różnią, więc na to też trzeba uważać. Tycie są szczególnie rzeczy z Pepco. Mothercare z kolei gigantyczne. Smyk, F&F i Endo porównywalne.

2014-07-04 20:50

Przeczytała listę i z przyjemnością stwierdziłam, że już niewiele mi brakuje. Dziś prasowałam ciuszki i pewnie jutro lub w poniedziałek, będę powoli pakowała torbę do szpitala. Co się dało to oczywiście kupiłam używane jak chociażby ciuszki do ok. 6 miesiąca życia. W internecie są naprawdę fajne okazje i wychodzi za ciuszek 1-2 zł. A poza tym nie bardzo wiedziałam jaki rozmiar kupić, jeśli dziecko będzie duże i od razu 62 to to te ciuszki 56 byłyby od razu za małe, a pieniądze wydane niepotrzebnie, a jak odkupiłam to nawet jak będą niepotrzebne to nie będzie mi szkoda tych wydanych paru złotych. I rada dla wszystkich początkujących ciężarówek: ciąża trwa 9 miesięcy to baaardzo dużo czasu na zakupy w okazyjnych cenach i promocjach. Pewnie chciałoby się kupić od razu i wszystko, tylko po co, jak można zaoszczędzić i to naprawdę duże pieniądze. Większość sklepów ma informację o cenach na stronie internetowej i można nawet wśród promocji wybrać te perełki. Ja się śmieję, że jeśli czegoś nie mam to znaczy, że nie było tego w promocji. :)

2014-07-04 12:02

Ja kupiłam laktator ręczny i mi w zupełności wystarczył. Elektryczny lepiej kupić jeśli zamierzacie, np. codziennie odciągać pokarm.

2014-07-04 09:05

Na początku jak się jeszcze zastanawiałam co kupić, to laktatora nie brałam pod uwagę. Ale zagłębiajać się w tematyke karmienie niemowląt, coraz bardziej byłam sklonna, by w takowy,, chocby ręczny się zaopatrzyć. Chociażby dlatego, ze mój mąż bardzo nalega, że chcialby maluszka karmić. z cycem byłoby to niemożliwe :P a tak to mleczko odciągnę i nie bedzie problemu. A tym bardziej, że otrzymałam laktator od Lovi, to chcemy wprowadzić naprzemienną metode karmienia. Mama nie będzie "uwiązana", a tatuś będzie nawiązywał kontakt z synkiem :)