Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

81927 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2014-12-28 18:08

Ja też będę mama po raz pierwszy, dużo rzeczy dostałam od teściów ale jeszcze kilka muszę kupić. Planuję zrobić dokładna listę i stopniowo kupować.

2014-10-24 13:02

No tez tak uważam że to troche przegięcie na to jest założony watek ze sprzedażą żeby tam zamieszczać takie posty

2014-10-23 12:16

Mamavan sorki,ale wydaje mi sie,że trochę przesadzasz z tymi ogłoszeniami już trzeci wątek pod rząd i to samo.Moim zdaniem wystarczy,że umieściłaś ogłoszenie w wątku sprzedam.

2014-10-23 11:26

Sprzedam Sonic Verdi 2w1 z obracanym siedziskiem za 430 z wysyłką tylko nie posiada okrycia na nogi do gondoli bo gdzies sie zapodziało ale jak znajde to dodam .

2014-10-21 19:15

ja powoli gromadziłam rzeczy dla malucha aż uzbierało się wszystko ;)

2014-10-05 10:47

Jak zostajemy pierwszy raz rodzicami to takich rzeczy jak prześcieradło, termometr do kąpieli, kocyk, becik czy aspirator jest jednak bardzo dużo i robi się dość długa lista. Nie kupimy tego wszystkiego w jednym sklepie więc lepiej zaopatrzyć się w to wszystko w miarę wcześniej, bo później będzie gonitwa po sklepach i pewnie za niektóre z tych rzeczy trochę się przepłaci. My nie będziemy mogły wyjść z domu, a mężowie nie zawsze wiedzą co kupić.

2014-10-04 19:51

Ja ubranka, wanienkę, rożek, łóżeczko, wózek miałam kupione jeszcze przed porodem. I nie żałuję, że tak zrobiłam. Potem musiałby to kupować mój mąż. A tak wybraliśmy wszystko na spokojnie. Dodam, że wszystkie te rzeczy mi się przydały i z wszystkich dużo korzystałam. Więc wystarczy zrobić dokładną listę tych najpotrzebniejszych rzeczy i nic się nie zmarnuje.

2014-10-04 07:37

Najlepiej zostawić kupno części wyprawki dla dziecka na czas po porodzie, gdyż większość rzeczy może się okazać zupełnie zbędna.... Z pierwszym synem miała już wszystko kupione zanim się urodził i to był błąd, bo wiele rzeczy okazało się zbędnych np.rożek... Teraz przed urodzeniem dziecka kupione miała dosłownie to co niezbędne czyli łóżeczko, chusteczki, pampersy, próbki kosmetyków ( aby sprawdzić czy nie ma uczulenia na któreś i aby zbędnie pieniędzy nie wydawać), ubranka. Wanienke kupiliśmy dopiero jak się Franek urodził. Tak jak piszecie warto zrobić liste, ale zanim coś kupimy, popytajmy wśród rodziny, znajomych czy ktoś nie ma danej rzeczy. Zawsze dobrze jest zaoszczędzić. Nie bójmy się również mówić czego potrzebujemy. Gdy goście przyjdą z odwiedzinami i zapytają czego nam potrzeba, śmiało mówmy