Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

81921 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2014-10-03 17:43

Moje pierwsze dziecko wiec nie miałam doświadczenia w ubieraniu i przebieraniu takiego małego dziecka. Dużo ubranek dostałam od rodziny, ale kilka kupiłam i przyznam się, ze były takie, których nie wykorzystałam, bo były mało praktyczne. Spiochy na guziki nie są praktyczne, bo ta dziurka z czasem robi się większa i odpinają się. Polecam śpiochy rozpinane w kroku. Łatwo można zmienić pieluchę. Nie zawsze chce się kolejny raz sciągać całe śpiochy żeby małego przebrać.

2014-08-05 19:23

Wyprawka powinna składać się z ubranek, które wykonane są z materiałów naturalnych. Unikałabym też guzików, kokardek i innych ozdób które łatwo mogą się oderwać. Niektóre ubranka mają nadruki które podszyte sa sztywnym materiałem i to nie jest według mnie dobry pomysł bo skóra noworodka jest bardzo delikatna.

2014-08-05 12:11

Zaczęłam kupować rzeczy od 4 mc. Kupiłam wtedy wózek bo się w nim zakochałam;] W następnym miesiącu mąż kupił fotelik samochodowy- duże promocje były. Od znajomych mamy łóżeczko i 2 kartony ciuszków. Oczywiście sami kupujemy także ciuszki za każdym razem jak tylko idziemy do sklepu- ciężko się powstrzymać. Może jak pójdziemy do szkoły rodzenia położna powie nam co jeszcze kupic ;]Oczywiście prześledzić muszę także komentarze powyżej ;]

2014-07-11 19:36

Ja też przez całą ciążę gromadziłam wszystko dla dziecka. Wykorzystywałam wszystkie możliwe przeceny i okazje:)

2014-07-11 18:44

ja zaczęłam kompletowanie wyprawki jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży. chciałam mieć czas i dać radę to ogarnąć sama i w miarę po najniższych kosztach. i mimo, że ciągle się słyszy, że tak nie powinno się robić (od osób przesądnych oczywiście) to uważam, że postąpiłam dobrze bo ostatnie dwa miesiące miałam zalecone leżenie i mogłam urodzić w każdej chwili. więc chociaż o wyprawkę nie musiałam się martwić bo miałam już wszystko dla malucha :)

2014-07-11 18:39

ogólnie dziwi mnie ta wszędzie występująca oliwka...

2014-07-11 17:28

Konkretna lista! Ja również miałam wszystko kupione przed tym wszystkim, bo potem to się biega i kupuje wszystko na hurra bo musze tomieć juz

2014-07-05 21:39

Najlepiej jest poszukać jakiejś likwidacji sklepu. Wtedy są duże przeceny.