Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

81924 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-01-18 13:32

Ja masę ubranek dostałam od koleżanki, której córka urodziła się w zasadzie w tym samym miesiącu także ubranka były idealnie dopasowane. Wyprawki takiej z prawdziwego zdarzenia nie byłam w stanie skompletować, gdyż moja córka przyszła na świat przedwcześnie..w tym czasie gdy my przebywałyśmy w szpitalu, znajomi i rodzina dostarczali nam potrzebne rzeczy, w postaci łóżeczka, przebijaka, wanienki i wielu innych rzeczy. Przy pierwszym dziecku można zwariować z nadmiaru zakupów, które po części okazuję się nie przydatne..dlatego cieszę się, że nie wariowałam przy kompletowaniu wyprawki dla mojej córki.

2015-01-18 13:12

My wiekszosc z tego dostalismy. Ubrania, fotelik, karuzele po chrzesniaku, wózek, lozeczko, wanienke ze stelazem od znajomych. Dużo kosmetyków, pampersow, chusteczkę, gryzakow dostalismy od gości. Mi zostało kupić pościel, koce, okrycie kąpielowe, kilka kosmetyków, nożyczki, szczotek, itp. Długo zastanawiała się nad laktatorem, ale od radzili i powiedzieli ze nie ma sensu kupować bo z tego nie koniecznie będę korzystać, tym bardziej że nie miałam w planie iść do pracy. Nie kupilam także butelek, bo po co kupować wczesniej jak będę karmić piersią. No i to był błąd. Pierwsze co maz musiał kupić po moim powrocie do domu to butelke i laktator bo mały nie chciał ciągnąć mleczka z piersi tylko wolał z butelki.. Juz go nie oduczylam tego:-( i moje mleczko dostawal tylko przez miesiąc.

2015-01-18 12:33

Prócz rzeczy które zostały zużyte Nasza wyprawka opiera się głównie na rzeczach po starszaku - dzięki temu jest taniej ale i nie ma żadnego kłopotu; ) Nowe mamy butelki i smoczki, tetry; ) Wanienke (komodę) dostaliśmy od znajomych, ubranka mamy po starszaku i tez dostaliśmy, wózek kupiliśmy podwójny i zostało Nam tylko miejsce snu Naszego noworodka - wahamy się nad koszem Mojżesza a zakupem łóżka dla starszaka, który w takim wypadku odda łóżeczko młodszemu braciszkowi; )

2015-01-17 22:08

Moja Zosia nie ulewala wiec niebmialam z tym problemów.

2015-01-17 21:26

Warto na początek mieć dużo bodów, bo maluszki ulewają i szybko się brudzą, czasami też się zdarza, że kupka wyjdzie bokiem. Mi z początku schodziły tak 3 pary bodów na dobę.

2015-01-17 11:11

Ja kompletował wyprawie zaczelam 2 mies przed porodem. Kupilismy wczesniej lozeczko i wózek. Ciuszki tak jak większość dostalam ale tez kupilam nowe. Oczywiście tez nie można zapomnieć o wyprawie dla siebie do szpitala. Miedzy innymi o podkładach poporodowych.

2014-12-28 22:12

Ja takich rzeczy, która zakupiłam i okazały się zbędne nie mam zbyt wiele, ale ja zostawiłam sobie kilka pozycji z listy i dokupiłam dopiero jak mały się urodził. I dobrze, bo nie wszystko było mi potrzebne, a wydawało mi się, ze trzeba to mieć. Można też wypatrzyć sobie dana w konkretnym sklepie i jak stwierdzimy, ze jednak trzeba to zakupić to maż może po to pojechać.

2014-12-28 19:39

Syba ale na spokojnie, nie ma co przesadzać. ja mam dużo rzeczy które okazały się zbędne koniec końców, a i też niektóre musiałam na gwałt dokupować.. wszystko zależy od indywidualnych potrzeb maluszka