Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

81955 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-05-16 10:26

hirudo - ostatnio czytałam w gazecie dla mam że nie wolno używac takich kremów z filtrem u noworodków :/ więc kochana poczytaj o tym czy warto tym smarowac malenstwo !! ja tez mialam to kupic ale po przeczytaniu artykulu zrezygnowałam.

2015-05-15 19:05

Ja mam 2 używane wózki, więc prać pokrowce będę. Nowego bym nie prała. Nam została jeszcze do kupna/pożyczenia wanienka i termometr do wody, pampersy, pieluchy tetrowe, kosmetyki dla noworodka, obowiązkowo jakiś krem z filtrem (mały urodzi się w sierpniu, więc szybko będę mogła zacząć z nim wychodzić na spacery), ręczniczek i nożyczki do paznokci.

2015-05-15 16:37

anetkanetka tylko nie przemeczaaj sie !!! mnie remont kuchni położył w szpitalu ;) do mnei przyjezdza dziś mama i musi mi wszystko uprac i wyprasowac, ja bede tylko z punktu leżącego nadzorowac prace :)) jak jest nowy wózek też pierzecie pokrowce ???

2015-05-15 11:42

ja o praniu mogę zapomnieć bo w poniedziałek zaczynamy remont przedpokoju i bym musiała wszystko prac jeszcze raz. Łóżeczka nie mamy ale się rozglądamy, wózek mama nam kupuje, a za to mam ubranka i pampersy :P

2015-05-15 11:34

Jest trochę tego wszystkiego do przygotowania :) Ja się cieszę, że już mam to za soba i skończyłam wydawać pieniądze jak na razie mój portfel odpoczywa :)

2015-05-15 11:23

och te nasze dzieciaczki straszą nas :) co do wyprawki to chyba macie racje lepiej wcześniej przygotować ciuszki i inne niezbędne rzeczy ,a ja jak na razie mało co mam. Ostatnio kupiłam proszek "dzidziuś" wyprałam pokrowce z wózka i zrobiłam listę rzeczy do kupienia i to było by na razie tyle. Mam ciuszki ale na razie nie piore bo nie mam gdzie ich schować ,wózek i fotelik jest wanienka jest . brak kosmetyków pieluszek i przydało by się okrycie kąpielowe ze dwa i rzeczy do szpitala :/

2015-05-15 10:42

podobno czesto tak jest, ze najpierw chca wyjsc wczesnie a pozniej po terminie i porod trzeba wywolywac ;)

2015-05-15 10:38

Hirudo - mój teraz sobie jaja z mamusi robi i się nie kwapi na świat, a jak tak to w 29tc chciał wychodzić. Co za mały czortek :) Położna się śmieje, że jeszcze przenoszę :)