Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

81950 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-05-15 10:13

oo to bardzo długo jak do 40 tc. i caly czas leżalaś już w szpitalu od 31 ?

2015-05-15 09:54

oliss87, uwielbiam zakupy przez internet, ale niestety wtedy za dużo kupuję :( Nie masz się co martwić, najważniejsze, abyś miała kupione podstawy, a resztę dokupisz później. Ja jak trafiłam do szpitala w 31tc to też się martwiłam, że wyprawka nie skończona, a w sumie ledwo zaczęta, bo tylko łóżeczko było kupione. Ale zrobiłam plan co potrzebuję na wyjście ze szpitala, czyli kilka ciuszków, kombinezon, fotelik, kocyk. A resztę chciałam dokupić po wyjściu do domu. Na szczęście udało się dotrwać do 40 tc.

2015-05-15 09:47

Oliss - a potem pewnie jak na złość młody wyjść nie będzie chciał :). Ja jeszcze prania nie rozpoczynam. Postaram się zacząć po 30-tym tygodniu.

2015-05-15 09:45

ja niby tez wczesnie zaczelam wszystko kompletowac, nawet ostatnio stwierdzilam ze nagle jak wszystko juz kupione to Antos myslał ze to juz czas na niego ;) teraz to leze plackiem i czekam dokladnie do 37 tc ;) a wyprawkę dokoncze internetowo ;)) dobrze ze jest allegro i sklepy internetowe gdzie wszystko mozna zamowic z dostawa do domku :)

2015-05-14 19:12

No widzisz...a ostatnio o tym wspominałam...wiem co czujesz!! Ale bezpieczeństwo maluszka i nasze jest największym priorytetem i trzeba się poświecić. No w moim przypadku było tak, że ja zaczęłam dość szybko kompletować wyprawkę, więc jakoby byłam na to przygotowana - jeśli tak to można nazwać. Będzie dobrze nie masz co się martwić, grunt to dotrwać do 37tc - czyli donoszonej ciąży, a w tedy ruch wskazany więc zawsze można coś porobić i nadrobić :) Oczywiście o ile maluszek nie przyjdzie szybciej na świat:) Wypoczywaj i się nie stresuj - przede wszystkim myśl pozytywnie :)

2015-05-14 18:55

a ja po moich osttatnich przzejsciach jestem zdania że lepiej zaczac prac ubranka przed 30 tc ;) bo niby dobrze sie czujemy, a nagle szpital :( ja teraz jestem 32 tc i nic nei mam zrobione i niestety ddo konca ciazy czeka mnie lezenie :( ominie mnie najmilsza czesc kompletowania wyprawki :( bede tylko bacznie obserwowac jak ktos za mnie pierze, prasuje i uklada :)

2015-05-12 15:22

Bardzo przydatny artykuł :) Może pomóc rozwiać wszelkie wątpliwości i przekierowuje do innych wątków, aby doczytać na dany interesujący nas temat. mamabasia --> "owiecka z tą oliwką do kąpieli to uważaj, ostatnio dolałam kilka kropelek do kąpieli dla moje córeczki bo skończył się mi płyn do kąpieli, córeczka ślizgała mi się po całej wannie nawet mata antypoślizgowa nie pomogła, może lepiej kup jakiś płyn nawilżający do kąpieli " cenna uwaga, też planowałam dodawać kilka kropel oliwki lub oliwy z oliwek do kąpieli, ale teraz muszę to przemyśleć ;)

2015-05-12 10:59

A. Karbowska to co to za lekarka skoro nagadała takich rzeczy? Pisałaś na nią skargę? Nie lubię tak niekompetentnych lekarzy, którzy mam wrażenie, że nie pracują z powołania tylko z musu i łaskę robią jak mają pracować. Gratuluję donoszenia ciąży. Już za parę chwil będziesz mieć maluszka w ramionach :)