Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

81954 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-05-16 15:50

Ja kupiłam w zeszłym roku krem z Ziaji http://ziaja.com/kosmetyki/dla-dziecka/od-1-dnia-zycia/1501,sloneczna-emulsja-dla-dzieci-spf-30 Szukałam czegoś co można używać od pierwszego dnia i co jest w normalnej cenie. W Rossmannie znalazłam akurat wtedy taki krem. Ma filtry mineralne, więc dla maluszka ok. Tak czy siak, osłaniałam wózek pieluszką, chowałam się w cieniu itd, żeby jak najbardziej uchronić maluszka przed promieniami.

2015-05-16 15:43

Ja z tej analizy korzystalam kupilam bioderne fakt zle sie rozsmarowuje u mnie na buzi bo próbowałam na sobie ale i tak mam zamiar mala swoja smarowac tym kremem z filtrem

2015-05-16 14:18

http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-dla-dzieci-analiza.html nie jest aż tak źle :)

2015-05-16 14:08

Owszem, ale ten krem aż śmierdzi alkoholem, mojemu synowi totalnie wysuszył skórę. A zwróć uwagę, że jest tk bodaj drugi składnik na liście jego składu, a to oznacza, że jest go najwięce.…

2015-05-16 12:42

Wiecie, co przeważnie w każdym kosmetyku dla dzieci jest coś szkodliwego w składzie i nie da sie tego uniknąć. Skoro te kosmetyki przeszły testy, atesty i inne egzaminy i są doprowadzone do sprzedaży i to dla niemowlaków to chyba nie są groźne co? Jakbyśmy miały każdy kosmetyk sprawdzić w 100% jego składu czy nie ma NIC co jest chociaż trochę szkodliwe, to byśmy musiały prawie ze wszystkiego zrezygnować. Kiedyś takich kosmetyków zdrowych i pięknych nie było dla dzieci i jakoś żyjemy i nic nam nie jest. Nie ma też co przesadzać - bynajmniej to moje zdanie.

2015-05-16 12:26

no właśnie i to chodzi głównie o ten alkohol i inne składniki które wnikają przez skorę niemowlaka. jak znajdę tą gazetę to zzeskanuje wam ten artykuł bo też się zdziwiłam że niby ssię tego nie zaleca a wszedzie na int. czytałam że raczej tak.

2015-05-16 11:25

Nie używaj tego babydream! jest tam mnóstwo alkoholu!

2015-05-16 10:50

Dla noworodka jest wskazany taki krem!:) Skóra niemowlaka nie ma wystarczająco dużo melaniny czyli takie pigmentu który chroni skórę przed słońcem. Takie promienie słoneczne nawet wiosenne mogą być bardzo szkodliwe dla malucha a co dopiero w lato i upały!:) W ogóle nie powinno się na spacer wychodzić miedzy 11-15 gdy słońce świeci najmocniej, a jak już to chodzić w cieniu :) Kremy z filtrami są więc obowiązkowe ale oczywiście specjalne kremy przeznaczone dla maluchów, a nie taki sam co dla nas. Najlepszy będzie SPF 50 a przynajmniej SPF40. Kremy muszą zawierać filtry mineralne inaczej zwane fizycznymi. Filtry fizyczne odbijają promienie a filtry chemiczne czyli takie jakie my używamy pochłaniają promieniowanie a to duuuuuża różnica :) Krem dla malucha powinien chronić przed promieniowaniem UVA i UVB, jest cięższy do rozsmarowania niż zwykły krem i zostawia biały ślad. Powinno się taki krem nakładać co najmniej 30min. przed wyjściem do dwór :) Aha i nie wcieramy tego kremu tylko delikatnie wklepujemy :) Ja kupiłam krem babydream z rossmanna za 20 zł SPF50 :)