Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63655 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-09 06:59

Konwalijka współczuję, niektórzy faceci nie mają za grosz szacunku do kobiet :-\ a rozstepy to tylko skóra, na którą czasem nie mamy wplywu. Dobrze że teraz masz prawdziwego mężczyznę przy sobie ;-)

2017-08-08 23:58

Oj dziewczyny.. A co ja mam powiedzieć... Brzuch, piersi, pośladki, uda a nawet pod kolanami mam rozstępy... Jak pierwszy mąż mnie zostawił to m.in. za to jak wyglądałam, czułam się jak dno... Byłam wrakiem człowieka, teraz z drugim mężem jest inaczej:-) On na to nie zwraca uwagi, kompletnie mu to nie przeszkadza.

2017-08-08 22:07

U mnie hemoglobina spadała bez żelaza choć dietę bogata w żelazo trzymalam. Tardyferon cała ciążę brałam i jeszvze biorę .

2017-08-08 21:47

Ja też brałam tardyferon przez kilka pierwszych miesięcy ciąży. Najpierw wg zaleceń brałam go przed obiadem i czasem czułam się dziwnie. Potem stosowałam tak jak na ulotce - przed śniadaniem i dodatkowo popijałam rozpuszczoną witaminą C. Stosowałam też odpowiednią dietę - dużo mięsa, zakwas buraczany itp. Wyniki tak mi się poprawiły, że odstawilam tardyferon a żelazo i hemoglobina dalej w normie :)

2017-08-08 19:37

moja panika doszła na tak wysoki poziom, że w gemini kupiłam małą buteleczkę bio oil :P jutro będzie do odebrania :)

2017-08-08 19:17

Ulka również nie doradzę, bo nie stosowałam żadnych leków w ciąży. Wiem tylko tyle, że często po żelazie w tabletkach mogą pojawić się zaparcia, ale dieta bogata w błonnik powinna załatwić sprawę :) Ola zareagowałam podobnie jak Ty, gdy pojawiła się na moim brzuchu ciemna kreska wzdłuż pępka, na pierwszy rzut pomyślałam, że to rozstęp :P na szczęście to była mylna diagnoza i kreska zniknęła parę tygodni po porodzie

2017-08-08 19:11

Ula ja brałam tardyferon przez cala ciaze i dalej biore więc jak masz jakieś pytania czy coś to śmiało pytaj :)

2017-08-08 18:47

Ula przepraszam, ale nie pomogę :(