Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63660 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-09 10:18

Ja jutro idę na ktg i będę mieć przy okazji badanie więc zapytam lekarki czy brać magnez i w ogóle zobaczę jeszcze jutro czy skórcz łydek się pojawią może to tylko takie jednorazowe było, oby bo nie chcę łykać dodatkowych witamin. A to już końcówka ciąży ;)

2017-08-09 10:06

U mnie sprawdził się Asmag, czyli sam magnez w tabletkach. A od bananów jestem od dawna uzależniona i obowiązkowo jednego dziennie jem, w trakcie ciąży też tak robiłam ale skurcze pojawiły się ok 25 tygodnia. Jak zaczęłam łykać Asmag problem zniknął

2017-08-09 09:50

Gabi możesz też kupić magnez z potasem czyli aspargin mi nie pomagały Banany itd i ginekolog polecił powiem Ci ze po tym skurcze łydek znikły brałam 3 razy dziennie po 1 tabletce :) to maks ile można no i te tabletki są dla ciężarnych jak co i bez recepty :) Kowalijka współczuję takiego gościa. Ja się balam jak mi wyjdą że przestanę się podobać itd ale okazało się że jednak nie jest taki i jeszvze mi całował rozstępy i mówił że jestem piękna....

2017-08-09 09:13

Dzięki dziewczyny za radę, dzisiaj i ja zjem banany.

2017-08-09 09:06

Nie ma co się stresować jak rozstep pójdzie to nic do porodu nie poradzisz tak jak ja dopiero teraz mogę nad nimi pracować i całkiem dobrze mi to idzie także spokojnie :)

2017-08-09 08:50

Konwalijka, współczuję takiego faceta, ale za to teraz masz drugiego co jest o niebo bardziej wyrozumiały . Gabi, ja zawsze jem banana przed snem. Wtedy mam lepszy sen , lepiej się wysypiam i wstaje tylko raz na siku :) :P Marta, powiedziałam, mężowi, że się zeschizowałam :P a on na to i czym ja się przejmuję? To tylko skóra, a nago to tylko On mnie widuje :P na szczęście to był fałszywy alarm, ale i tak czekam na zamówienie z Gemini :D

2017-08-09 07:36

Konwalijka współczuje takiego męża dobrze ze obecny mąż inaczej do tego podchodzi. Gabi biedna to koniecznie weź magnez kup banany one zawierają dużo magnezu ale tez maliny kokos i awokado :) Ola ja używam Bio Oil i jest super rozstępy się rozjaśniają a skóra jest miękka i delikatna :)

2017-08-09 07:04

Konwalijka ja też współczuję pierwszego męża, jak można być takim człowiekiem by zostawić kogoś z powodu jego wyglądu. Ja dzisiaj obudziłam się ze skurczem łydek czyli zaczyna mi magnezu brakować a biorę witaminer +dha i żelazo ascofer (ostatnie badanie wykazało że mam 12 żelaza więc wynik super)