Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63650 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-08 15:47

Kochane ja przeszłam obie ciąże i nie mam nic. Najlepsze że nic nie stosowałam - mam po prostu geny po mamie. Ona też nic a nic a czterech nas urodziła Tu już się kłania genetyka albo ktoś jest podatny albo nie. I można stosować cuda wianki a i tak wyjdą

2017-08-08 14:36

Może was los oszczędzi ale jak coś swędzi i pojawi się kropka to nie drapcie tylko smarujcie. Zazdroszczę Ci Ulka ze nie byłaś w 1 ciąży tygrysem mam nadzieję że jak już będę w drugiej to się nie pojawi tygrys znów.

2017-08-08 12:48

Ola ja tam wierzę, że będzie dobrze do końca. W pierwszej ciąży nie miałam ani jednego rozstępu, teraz póki co los też mnie oszczędza. Ale nie ukrywam, że jak czytam o Was, że pod koniec ciąży też można zostać tygrysem to taki zimny dreszcz mnie po plecach przechodzi. Apropos jeszcze witam, ja biorę Mama DHA Premium. Wczoraj robiłam morfologię, patrzę na hemoglobinę 9,1. Jak moja ginekolog to zobaczy to ja się boję jej reakcji, bo to maniaczka zdrowego odżywiania. Przez pierwszą część ciąży piłam sok z żurawiny i herbatę z pokrzywy żeby pozbyć się białka z moczu, a teraz jak pomyślę, że zaleci sok z buraka...

2017-08-06 19:30

Mój też mówi mi że dodają mi uroku rozstępy za to mi się nie podobają mój ich nie ma choć ćwiczy i mięśnie ma .

2017-08-06 18:01

i jak go tu nie kochać? :P dobrze, że Nasi mężowie nie widzą jaki ich tu obgadujemy :P

2017-08-06 18:00

Piękne słowa od męża to cudowne że tak mówi :):)

2017-08-06 17:42

mój mąż jako dziecko miał w kości udowej cystę młodzieńczą, musieli mu ją wyczyścić, a ubytek uzupełnili przeszczepem szpiku kostnego. Bardzo długo leżał zanim mógł wstać, a gdy wstał miał wtedy skok rozwojowy i strasznie poszedł w górę, więc skóra na udach i dupce nie wytrzymała. A zanim go poznałam rzucił palenie i w to miejsce zaczął chodzić na siłownie , wtedy skóra nie wytrzymała na plecach i ramionach. Dla mnie on jest piękny i cały czas mu to mówię. Wtedy zaczynam jęczeć i marudzić, że jak będę mieć rozstępy to na pewno przestane mu się podobać, a co on , że ja go kocham takim jakim jest, a to będzie pamiątka po tak długo wyczekiwanym dziecku :)

2017-08-06 17:17

mój ukochany ma na plecach i na udach