Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63657 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-08 18:45

Ja brałam lepszy niż sorbifer. Tylko jeśli jesteś wyczulona na smaki tzn chce Ci się zwracać po różnych smakach proponuję pierw zrobić łyka wody wziąć tabletkę polknac z wodą i popić. Tardyferon ma osłonke z kwasu foliowego :) jak dla mnie był spoko nie było ubocznych skutkow poza czarna kupa więc się nie przestrasz :)

2017-08-08 18:21

Też oglądam ten swój brzuch na prawo i lewo i jak tylko widzę jakiś czerwony pasek to biegnę do męża i pytam czy to już rozstęp :) Ja się strasznie boję, że stanę się mniej atrakcyjna dla męża. Tyle ile ja się w życiu zdrad naoglądałam, ile spraw rozwodowych trafia na wokandę... no niestety ale skądś się to bierze. Dostałam Tardyferon na moją hemoglobinę. Brała go któraś z Was?

2017-08-08 18:07

nawet nie wierzycie, jak ja się zeschizowałam dziś przed wyjściem z domu. Szykuje się do wyjścia, ubieram itp. nagle patrze na brzuszek a tam czerwona pręga. Od ranu ją posmarowałam i wymasowałam, nie wyglądało to jakby mi się coś odcisnęło, tylko jak tygrysek. Będąc na zakupach jak wpadłam do przymierzalni, tylko od razu patrzałam czy jest czy nie ma. Uf fałszywy alarm chyba :P

2017-08-08 18:06

U nas to mąż jest "tygryskiem", całe ramiona i brzuch ma pokryty rozstępami. Niestety sam sobie zawinił bo za szybko przypakował na siłowni i skóra tego nie wytrzymała ;/ Z anemią można jeszcze walczyć jedząc zielone warzywa, kasze jaglaną i pamiętać, że najlepiej żelaza wchłania się z wit. C. Ja jeszcze za poradą babci często piłam herbatkę z pokrzywy, ponoć też ma wpływ na poziom hemoglobiny.

2017-08-08 16:56

Mama to prawda mężowie nas kochają czy jesteśmy w paski czy nie :) mojemu tez nie przeszkadza mówi ze i tak jestem piękna i to najważniejsze :)

2017-08-08 16:29

Ja musze właśnie sobie kupić jakies witaminki bo się mi skończyły. Na razie kwas foliowy sobie biorę :) Ja miałam anemie od początku ciąży zeszła mi do 7 więc i żelazo i wszystko co możliwe tzn buraki na surowo tarkowane z jabłkiem całkiem niezle choćby do obiadu :)

2017-08-08 16:06

Ula ja te Mama Dha biorę teraz jak kp.czasem dorzucam też kwas foliowy folik. Mężowie nas kochają, dla nich z rozstepami czy bez jesteśmy równie piękne

2017-08-08 15:58

Ulka też miałam niską hemoglobinę w ciąży, ostatni e 3 miesiące piłam codziennie sok z buraków i działał na mnie rewelacyjnie. W dniu porodu wynik Hb miałam w normie :) jeśli mogę Ci coś doradzić to rób sobie sok nie z samego buraka ale dodaj np jabłko, marchewkę czy gruszkę. Całkiem inny smak, ja się przyzwyczaiłam i z czasem nie miałam problemu żeby wypić całą szkalnkę