Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63659 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-09 13:05

Aisa... paw o smaku banana- przeżyłam! Banan bardzo szybko fermentuje. Ohyda. Ja dzisiaj cały dzień, w sumie to od wczoraj wieczorem mam mdłości i zbiera mnie na wymioty. A od bananów niestety uzależniona jestem i jak nie zjem jednego dziennie to czegoś mi brakuje. Na skurcze łydek polecam jeszcze migdały, pestki dyni i kakao (ewentualnie gorzką czekoladę, ale taką z dużą zawartością kakao).

2017-08-09 12:59

Aisa ja mam tak z kurczakiem w dalszym ciągu jak widzę surowe mięso z kurczaka lub po prostu kurczaka w postaci wędliny, obiadu to od razu mnie to przyprawia o mdłości. A przed ciążą tylko i wyłącznie kurczak inne mięso nie wchodziło w gre :P tak samo jak myślałam, że nie mam siary, to sprawdziłam, bo zaczęłam się martwić, że nic się nie dzieje, a jednak jest sobie tam :D nie każdego wszystko musi spotkać :)

2017-08-09 12:52

Nie każdy ma pezepowiadające ja miałam 2 razy tylko potem cisza była. Ola ja pamiętam jak rano zjadłam banana a potem mnie wzięło na zwrot serio smak banana po pawiu i paw o smaku banana fuu nie polecam :) a na wieczór banan był spoko :)

2017-08-09 12:39

Oj Ola zazdroszcze Ci braku skurczy. Ja 35tc i momentami mam ochote urodzić tu i teraz... szczególnie się wkurzam jak mnie łapią w nocy. Już zasypiam, a tu bach, brzuch jak skała, mały ściśnięty tak że mam wrażenie że zaraz przez powłoki brzuszne mi przejdzie, ból macicy, podbrzusza i parcie na pęcherz takie że dzięki Bogu za silne mięśnie Kegla bo bym się posikała. I tak kilka razy zanim usnę i ze dwa razy mnie obudzi w nocy. Śmieję się że jak tak intensywnie ta macica ćwiczy to potem chyba urodzi w trzy minuty ;)

2017-08-09 12:25

banany zawsze jadłam a w ciąży jakoś tak nawet trochę więcej, Przed snem jak zjem jednego to jakaś taka spokojniejsza jestem i ten sen jest lepszy, przynajmniej w ciąży :) u Nas nie występowały skurcze i braki witaminowe. Zawsze badania wychodziły w normach :) Ostatnio mi się wydawało, że może jakieś te przepowiadające się pojawiły, bo ze dwa razy mnie tak lekko zabolało jak na okres i nic po za tym, a synek ruchliwy jak 150 :) w sobotę pierwsze KTG nie wiem z czym to się je :P

2017-08-09 10:38

Co za facet jak można tak powiedzieć kobiecie, swojej kobiecie. Nie rozumiem też facetów, ktorzy mówią do kobiety szmato i sypią wulgaryzmami. To kim oni są skoro tak nazywają kogoś o kogo zabiegali mówili kocham

2017-08-09 10:30

Mi kazał do końca brać. Kobieta w ciąży ma większe zapotrzebowanie na magnez :) Ja też Banany jadłam w ciąży

2017-08-09 10:18

Matko Konwalijka strasznie współczuję przeżyć... dobrze że obecnego męża masz super. Jak można być takim człowiekiem że się potrafi zostawić kogoś o wygląd... straszne... Gabi mnie lekarka mówiła żeby po 35 tc odstawić wszystko łącznie z magnezem, bo może wpływać hamująco na czynność skurczową macicy. Daj znać koniecznie jutro co i jak :)