Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2337 Wątki)

Jakie witaminy w ciąży

Data utworzenia : 2017-06-03 21:56 | Ostatni komentarz 2023-06-15 20:42

Konto usunięte

63663 Odsłony
1434 Komentarze

Lekarka zaleciła mi branie PREGNA PLUS I PREGNA DHA. Biorę w zasadzie od pierwszego dnia kiedy test wyszedł pozytywny. Macie jakieś doświadczenie z braniem suplementów, jak długo, jakie? Może są jakieś lepsze niż te, które obecnie biorę. Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

2017-08-09 22:27

z taką pasją opowiadałam mężowi jak zjadłam kanapeczkę z pasztetem, a on tak się ze mnie śmiał, miał taki ubaw, że dawno tak nie zareagowałam na jedzenie :p dla mnie jest to mega przeżycie, mąż przyjeżdża, zabieram go na KTG , później sesja, sobota dzień wrażeń :) Gabi daj znać co u lekarza :)

2017-08-09 20:13

Ja ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie miałam silnych skurczy przepowiadajacych. Moja koleżanka z silnymi mocnymi skurczami ciasto upiekła, wyjęła z piekarnika i pojechała rodzić ;) Ola ktg to piękna sprawa. Masz podpięty sprzęt dwie głowice pasami , leżysz na lewym boku i upajasz się szumem bicia serduszka. Jak się dziecko poruszy to przyspiesza. Bajka Miałam to samo z kurczakami w pierwszej ciąży ;) a lubię, po prostu mi smierdziały. Syn ma uczulenie na jajko i kurczaka też nie powinien jeść. Nie wiem czy ma to,związek, raczej nie, ale taka ciekawostka. Fajnie że masz siarę. Mi dało to otuchy, że będzie dobrze z kp chociaż to nie wyznacznik mleczności Gabi powiedz jak tam na wizycie, ciekawe co powie.

2017-08-09 20:12

A bo Ty już jutro wizyta? Jeju nie orientuję się już jaki dzień tygodnia jest. Będę czekać na wieści :)

2017-08-09 20:04

Ewa mi moja ginekolog też powiedziała że to normalne ale jeszcze jutro zobaczę jak tam szyjka i powiem jej że skurcze są silniejsze i częstsze zobaczę co mi odpowie.

2017-08-09 19:52

Mówiłam mojej dr. dwa tygodnie temu na wizycie o tym, na usg szyjka była bez zmian i powiedziała że na tym etapie to już tak może być. Znajomy lekarz ze szpitala w którym pracuje też tak stwierdził. Mam nadzieję że się nie mylą... w sobotę mam usg przepływowe to zapytam ponownie.

2017-08-09 19:33

EwaK a tak intensywne skurcze przepowiadajace to normalne? Ja bym się bała jakbym tak miała :/

2017-08-09 19:19

ja ostatnio mogę pić kakao litrami hihihi

2017-08-09 14:35

Kakao ! Namówiłaś mnie :)