Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Jak radzić sobie z rozstępami / zapobieganie rozstępom

Data utworzenia : 2013-02-21 01:09 | Ostatni komentarz 2024-02-10 00:43

Konto usunięte

72989 Odsłony
1767 Komentarze

Z pewnością każda z nas wie o czym mowa rozstępy czyli szpecące nas blizny które powstają przy gwałtownym wzroście wagi np w ciąży. Ale to czy będziemy mieć rozstępy czy też nie zależy w dużej mierze od naszej genetyki. Jednak znam kilka sposobów aby zapobiegać aby potem nie leczyć: -odpowiednia dieta (unikajmy słodkich przekąsek oraz słodkich napojów gazowanych) - odpowiedni ruch jak np spacer chociaż raz dziennie - natłuszczanie i nawilżanie swojego ciała min 2 razy dziennie i regularnie (najlepiej zwykła oliwką dla dzieci) -można stosować kremy od ok 4 miesiąca ciąży zapobiegające rozstępom i ujędrniające nasze ciało

2014-05-17 11:30

Ja jestem bardzo zadowolona z oliwki babydream.Mam nadzieję,że się mi nic nie pojawi. W tv widziałam domowy sposób na rozstępy:sieka się dwie cebule,miesza się je z oliwą z oliwek i zawija się np uda folią spożywczą z tą papką cebulową.

2014-05-12 15:16

Magda, mi w ciąży ani pierwszej, ani drugiej nie pojawił się ani jeden i używałam tylko oliwki po kąpieli. Ale mam uda zmasakrowane rozstępami jeszcze z czasów szkolnych i podobno biooil sobie nawet z takimi radzi...

2014-05-12 14:51

Ja powiem Wam szczerze,że używam krem na rozstępy ziaja mamamia i póki co ani jednego..ale czuję,że jeszcze wyskoczą nieproszone :D

2014-05-12 10:51

Ja używam z Daxa serum przeciw rozstępom, ale chyba ich nie uniknę. Już mam na udzie takie blade, a to dopiero 5 miesiąc. Smaruję też oliwką dla dzieci, jak mają się pojawić to się pojawią. Będę z nimi walczyła po ciąży, teraz się skupiam na dzieciaczku:)

2014-05-12 00:44

Dzięki Mraczek. Bałam się, że opinie pojawiające się w necie na jego temat to efekt marketingu szeptanego, ale skoro jesteś zadowolona to ja też poszukam jakiejś fajnej okazji i nabędę jako spóźniony prezent urodzinowy ;).

2014-05-11 20:31

Angie ja jestem bardzo zadowolona z Bio oil ale pewnie są tez przeciwniczki jak dla mnie to najlepsza oliwka jakiej używałam, choć używałam jeszcze suchego olejku z Ives Rocher

2014-05-11 19:11

Dziewczyny, czy zdecydowałyście się na biooil? Widzicie jakieś efekty?

2014-04-23 14:07

A.Sosnowska i masz Świętą rację :) wiadomo,łatwo jest mówić: nie przejmuj się,bo każda z nas chce czuć się ze sobą komfortowo,a nie że mamy same kompleksy,ale z drugiej strony,to na rozstępach świat się nie kończy!! ja cały czas myślę o tym,ze tak dużo tyję,ale z drugiej strony-staram sie jeść na tyle mało,ale widocznie nic z tym nie zrobię!!mam takie skłonności i tyle,a jak się komuś nie podoba,to niech nie patrzy ;)