Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2325 Wątki)

Jak radzić sobie z rozstępami / zapobieganie rozstępom

Data utworzenia : 2013-02-21 01:09 | Ostatni komentarz 2024-02-10 00:43

Konto usunięte

72991 Odsłony
1767 Komentarze

Z pewnością każda z nas wie o czym mowa rozstępy czyli szpecące nas blizny które powstają przy gwałtownym wzroście wagi np w ciąży. Ale to czy będziemy mieć rozstępy czy też nie zależy w dużej mierze od naszej genetyki. Jednak znam kilka sposobów aby zapobiegać aby potem nie leczyć: -odpowiednia dieta (unikajmy słodkich przekąsek oraz słodkich napojów gazowanych) - odpowiedni ruch jak np spacer chociaż raz dziennie - natłuszczanie i nawilżanie swojego ciała min 2 razy dziennie i regularnie (najlepiej zwykła oliwką dla dzieci) -można stosować kremy od ok 4 miesiąca ciąży zapobiegające rozstępom i ujędrniające nasze ciało

2014-06-08 09:45

Spotkałam się z koleżanką,która niedawno urodziła i ona tak strasznie zachwala ELANCYL krem. Szybko wchłaniający się,nie zostawiający tłustych plam i podobno bardzo skuteczny,lecz dla mnie dość drogi bo ponad 100 zł

2014-06-02 10:08

Rozstępy nigdy nie znikną, nie ma kremu który je usunie, one jedynie zbadną

2014-06-01 21:17

Ja używałam perfecta mama, polecam

2014-06-01 20:58

Po porodzie warto nakładać na brzuch i problematyczne partie kolagen. Moja znajoma w ciąży troszkę się "ztygryskowała"(prążki) i mówi, że kolagen jej bardzo pomógł. Sama już mam kolagen i czeka na mnie chociaż rozstępów jeszcze nie mam, moim zdaniem dzięki shea

2014-06-01 20:43

Ja na rozstępy stosuje olejek z awokado zimno tłoczony, który po każdej kąpieli wsmarowuje w brzuszek, piersi, uda i pośladki. Raz w tygodniu robię sobie peeling z kawy grubo mielonej z dodatkiem 2-3 łyżeczek tegoż dobroczynnego olejku z awokado. Póki co nie pojawiły mi się żadne rozstępy.

2014-05-18 22:22

Ja rozstępów nie miałam ale jest tyle kremów że na pewno każdy coś dla siebie znajdzie.

2014-05-17 14:00

Korzystałam z bio oil będąc w ciąży z Lenką, rozstępy i tak się pojawiły, ale po porodzie dalej jej używałam i rozjaśniły się trochę. Obecnie nie używam go, ale po porodzie wrócę do niego.

2014-05-17 13:45

Ja używam balsamu do ciała dla kobiet w ciąży marki babydreem z rossmanna i póki co to jestem zadowolna :) zobaczymy jak to będzie później