Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2324 Wątki)

Ile kosztuje dziecko jeszcze przed narodzinami

Data utworzenia : 2014-06-19 10:15 | Ostatni komentarz 2015-09-11 15:14

K.Czerska

59604 Odsłony
944 Komentarze

Witam , jestem ciekawa ile Wy drogie Mamy/Ojcowie wydaliście na dziecko jeszcze przed urodzeniem Maleństwa. Czy korzystałyście z komisów, lumpeksów? Może dostałyście jakieś rzeczy od rodziny? Ile dzięki temu udało się Wam zaoszczędzić? Sama przed planowaną ciążą zrobiłam sobie kosztorys. Wydawało mi się, że wszystko w nim umieściłam oczywiście tak nie było:) Zapomniała doliczyć wszystkie wizyty u prywatnego lekarza czy badania w laboratorium nie mówiąc już o jakiś z pozoru małych kwotach. Tak właśnie z 5 tysięcy zrobiło się ponad 6.. Zaoszczędziłam na łóżeczku i ubrankach które kupuję tylko w lumpeksach.

2014-10-22 16:26

Lilanet nie wiem o co chodzi z tą całą aferą o szkołę rodzenia....ale wciąż upieram się że zadawanie pytań o życie prywatne Kingi było nieco nie na miejscu.

2014-10-22 15:42

Co w tym złego, że osoba medyczna chodzi na zajęcia do szkoły rodzenia? Nie ma człowieka, który wie wszystko. Co do odnoszenia, to właśnie jedna mama zachowała się nieelegancko. To nie jest tej pani prywatne forum i nikt jej nie upoważnił do wydawania takich komentarzy! A szkoła jest rewelacyjna i polecam wszystkim znajomym :)

2014-10-22 15:08

Lilnet chce Pani powiedziec ze jako polozna chodzila na szkole rodzenia?:) Ciekawe... Pani komentarz do Kingi jest naprawde chamski i nie na miejscu i tylko strzelila sobie Pani w kolano. Nie dziwie sie ze musi Pani reklamowac ta swoja szkole jak tak sie Pani odnosi do innych mam.

2014-10-22 13:30

u mnie to pierwsze dziecko , więc wydatków było dużo. Chociaż trochę zaoszczędziłam na ciuszkach bo dostałam od znajomych ;)

2014-10-22 13:20

Chyba "najdroższe" jest pierwsze dziecko, szczególnie gdy nie ma wśród najbliższych dzieci. Wtedy trzeba wszystko kupić. Teraz dla córki musiałam kupić wózek, bo oddałam te po starszych. Inne rzeczy miałam po starszych, albo po siostrze, więc nie musiałam zbyt dużo kupować. Warto szukać promocji lub rzeczy używanych.

2014-10-22 12:03

Pisząc na forum mamy wzajemnie sobie pomagać i dzielić informacjami. Pani Kingo, proszę swoje komentarze co do reklam zachować dla siebie. Korzystałam z edukacji w szkole ,,Oleńka" więc postanowiłam napisać. Miło jak ktoś z dobrego serca i woli pomaga pisząc niż rozsiewa jad wokół.

2014-10-22 10:38

ja przyjmuję jedną zasadę Pani lilanet jak któryś wątek mi nie odpowiada to w nim nie uczestniczę wpisami , jak wdać temat tego wątku cieszył się popularnością, więc mamy które tu pisały potrzebowały tego wątku i też borykają się z problemami dotyczącymi wydatków "wyprawkowych" dla dziecka .

2014-10-22 10:30

Lilanet nie rozumiem co ma piernik do wiatraka... Niestety życie kosztuje i dziecko też i nie jest to nowa teoria....Oczywiście dla każdej z nas bycie mamą jest bezcenne, jednak pieluchy, wózek, ubranka, to wszystko kosztuje. Wątek powstał po to byśmy wspierały siebie ba! byśmy dzieliły się radami i jeżeli, któraś z nas wie jak choć odrobinke zaoszczędzić na wyprawce, to czemu nie mamy skorzystać??? Nie kazda z nas ma możliwość porodu i opieki w USA niestety...a tego typu komentarze są wyjątkowo nie na miejscu....