Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2324 Wątki)

Ile kosztuje dziecko jeszcze przed narodzinami

Data utworzenia : 2014-06-19 10:15 | Ostatni komentarz 2015-09-11 15:14

K.Czerska

59605 Odsłony
944 Komentarze

Witam , jestem ciekawa ile Wy drogie Mamy/Ojcowie wydaliście na dziecko jeszcze przed urodzeniem Maleństwa. Czy korzystałyście z komisów, lumpeksów? Może dostałyście jakieś rzeczy od rodziny? Ile dzięki temu udało się Wam zaoszczędzić? Sama przed planowaną ciążą zrobiłam sobie kosztorys. Wydawało mi się, że wszystko w nim umieściłam oczywiście tak nie było:) Zapomniała doliczyć wszystkie wizyty u prywatnego lekarza czy badania w laboratorium nie mówiąc już o jakiś z pozoru małych kwotach. Tak właśnie z 5 tysięcy zrobiło się ponad 6.. Zaoszczędziłam na łóżeczku i ubrankach które kupuję tylko w lumpeksach.

2014-10-24 18:33

A ja już wspominałam kilka stron wcześniej że sporo dostałam ale powiem Wam że szczerze ale sama teraz wszystko oddaję za darmo.....nawet jeżeli coś kupiłam. Mam koleżankę która jest obecnie w ciąży i ma kiepską sytuację finansową. Jedyną osobą od której mogłaby coś dostać to szwagierka ale ona dopiero co urodziła 3 dziecko. Dlatego ostatnio zapakowałam cały samochód ciuszków po Igorze, leżaczek, matę edukacyjną a to i tak nie wszystko co chcę jej dać. Na początek coś ma a potem na bieżąco z czego Igor wyrośnie to jej zawiozę. Cieszę sie ze mogę jej tak pomóc i zawsze jak dla niej mniej wydatków.

2014-10-24 18:27

Ja przy pierwszym i przy drugim dziecku musiałam wszystko od nowa kupować. Tylko troszkę ubranek mi po córce zostało.

2014-10-24 12:52

No troche pieniążków poszło wszystko od podstaw musieliśmy kupić nowe ale czego się nie robi dla dziecka:-)

2014-10-24 10:03

Zdecydowanie pierwsze dziecko to najwecej wydatkow, ja tez mase wydalam na badania, nie mowiac co pozniej, choc wcale takiej drogiej wyprawki nie kupowalam. Przy drugiej corce juz tak tego nie odczulam, choc troche rzeczy musialam dokupic, bo np dla pierwszej dostalam jakies rzeczy po kzynkach ale dla drugiego juz sie nie nadawaly, zuzyly sie.

2014-10-23 13:05

Uważam,że nawet jeśli ktoś ma problemy emocjonalne,to jego osobista sprawa,nie trzeba w taki sposób kogoś obrażać.. Uważam,zę wątek,jak każdy inny jest przydatny..a wracając do tematu i nie zajmując sie "głupotami",to ja Wam powiem,że u mnie najwięcej chyba pieniędzy wydałam na lekarza i badania :) tak dla córci miałam bardzo dużo po siostrze,zreszta już pisałam wcześniej... ale jak już się taka dyskusja nie na miejscu wywiązała,to chciałam wrócić do wątku :P

2014-10-23 12:58

Mamavan - http://lovi.pl/pl/forum/15/392 Tutaj umieszczamy takie ogłoszenia:)

2014-10-23 11:57

Sprzedam Sonic Verdi 2w1 z obracanym siedziskiem za 430 z wysyłką tylko nie posiada okrycia na nogi do gondoli bo gdzies sie zapodziało ale jak znajde to dodam .

2014-10-22 16:37

Tak, tak szkoła rodzenia w Warszawie, poród w USA..