Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Czy przy porodzie towarzyszył wam partner? / Czy warto rodzić z partnerem lub mężem?

Data utworzenia : 2013-01-15 19:14 | Ostatni komentarz 2016-11-24 13:41

Konto usunięte

79000 Odsłony
1329 Komentarze

Ja rodziłam sama, mimo, że cesarkę zrobiono mi dopiero pod koniec porodu to we wcześniejszej fazie nie chciałam, by towarzyszył mi narzeczony. Nie miałam takiej potrzeby ale i on sam nie chciał. Przyjechał dopiero wieczorem po wszystkim. A jak to było z Wami mamusie?

2013-09-19 18:40

Otóż to :) przy następnej ciąży wszystko ustalimy. Co prawda ciężko będzie określić, czy dana osoba będzie miała czas za 9 miesięcy, by zaopiekować się naszym dzieckiem, jednak warto porozmawiać wcześniej z danymi opiekunami niż szukać na ostatnią chwilę. Proud Mommy: jednak nie każdy ma tych dziadków :(

2013-09-19 18:39

eee, dziecko można dziadkom podrzucić :)

2013-09-19 17:27

maalgorzataa, no właśnie przy pierwszym porodzie to nie problem a przy kolejnym rodzi się pytanie, kto w tym czasie zajmie się maluchem. Często przy pierwszym porodzie rodzice nie mogą się zdecydować na wspólny poród a później żałują i obiecują sobie że przy kolejnym będą razem w tym ważnym momencie. Gdy jednak dochodzi do drugiego porodu okazuje się że nie ma komu zostawić pierwszego dziecka i znowu kobieta zostaje sama na sali porodowej. Radzę przemyśleć wszystko już przy pierwszym porodzie i korzystać z możliwości, a jeśli partner psychicznie nie da rady to przecież może wyjść w trakcie, przynajmniej nie będzie miał poczucia straconej szansy.

2013-09-17 23:36

Ja mam nadzieję, że przy następnym porodzie narzeczony będzie mi towarzyszył :) głównie chodzi o to, czy będzie z kim zostawić wtedy Lenkę ;)

2013-09-17 21:39

Ha, ciekawe, czy mój po wrażeniach z pierwszego porodu, będzie chciał uczestniczyć w drugim :P

2013-09-17 21:35

B.kruszko to przy następnej dzidzi zaproś męża do współuczestnictwa :)

2013-09-17 16:32

ja rodziłam sama i teraz żałuje że nie było męża przy mnie

2013-09-17 09:07

Dziękuję serdecznie za rady dziewczyny! Wezmę je wszystkie pod uwagę zanim podejmę tą decyzję. Wiadomo, że warto mieć faceta przy sobie w tej trudnej i wzruszającej chwili, ale nic na siłę. Porozmawiam z chłopakiem i zobaczymy. Mam nadzieję, że jaka to nie będzie decyzja, okaże się najwłaściwszą i zapamiętamy ten poród jako coś pięknego;) Pozdrawiam wszystkie mamy!!:*